Пътна помощ услуги от RoadHelp.bg

Ние сме Вашата пътна помощ, която ще се отзове независимо какъв е проблема!

Когато колата се повреди точно на пътя, това е изключително неприятна ситуация. Никой обаче не е имунизиран от това. Освен това неизправностите в автомобила възникват в повечето случаи по време на движение. Въпреки това, много шофьори, особено начинаещи, не са добре запознати с това как да се държат в такива случаи. По-долу ще дадем малко информация за това.

Колата се повреди в града

Ако колата се развали, докато сте били в града, това е по-малката от двете злини. Много по-трудно би било, ако това се случи на магистрала някъде на десетки километри от някое населено място. Но дори и тук можете да намерите изход. Например, обадете се на Пътна помощ в София GSM:  0878-424-097 / 0879-147-374 или оставете заявка на https://roadhelp.bg/kontakti/.

На първо място, опитайте да паркирате колата по-близо до тротоара или на място където няма да пречи на движението. В случай, че това не е възможно и сте точно на светофара, тогава не се притеснявайте – обикновено един от шофьорите ще спре и ще ви помогне да избутате колата от пътното платно.

След като изпълните горните стъпки, свържете се с фирма Найденови Ауто за репатриране на автомобили. Във всеки град има репатрак и всеки шофьор трябва да има поне номерата на една или две такива фирми за Пътна помощ. Репатрак ще откара колата до вашия двор или до автосервиз.

Пътна помощ София

Колата се повреди на магистралата

Когато колата се повреди на магистралата, на село, това е по-голям проблем, отколкото в града. По принцип мерките, които трябва да се предприемат в този случай, са абсолютно същите като описаните по-горе.

Целият проблем е, че репатракът в този случай няма да пристигне бързо до вас. Понякога трябва да чакате на пътя няколко часа.

Какво да направите, ако колата се повреди на пътя?

Вероятно повечето шофьори са запознати с трудната ситуация, свързана с внезапната повреда на пътя. Колата не може да се движи повече! Уви, човек винаги трябва да е подготвен за такъв неприятен момент – както за опитен шофьор, така и за начинаещ. Има много причини, поради които по-нататъшното самостоятелно движение на автомобили е временно ограничено.

Това може да са проблеми с двигателя, електрическото оборудване, повреда на елементите на окачването. Но най-честият в такива ситуации е проблем със спукани гуми или джанти. Лошите пътища, наличието на чужди предмети върху тях и други фактори предизвикват такива повреди по автомобилите.

Но какво да направите, ако всичко вече се е случило? Как да се държим и какво да правим?

Ако превозното средство е на ход, трябва да изтеглите колата там където няма да пречи на другите участници в движението. Но тази опция е възможна само в случаите, когато повредата е авария. В този случай всичко трябва да се остави на мястото си в очакване на пристигането на пътна помощ.

За да предотвратите по-нататъшни проблеми с пътната обстановка в тази зона, препоръчително е да се уверите, че вашият автомобил е видим за другите водачи. На първо място, трябва да включите алармата и, ако проблема ви се случи през нощта, включете светлините за паркиране. Всеки автомобилен ентусиаст знае, че е задължително да имате знак за аварийно спиране – той трябва да бъде поставен на няколко метра преди авариралия автомобил.

Също така не си струва да сте близо до колата, тъй като другите шофьори може просто да не ви забележат. Дори ако по някаква причина пътниците трябва да останат в колата, по-добре е да направите това с отключени врати и открехнати прозорци.

репатрак за бус

Откриване на повредата

След предприемане на редица мерки за сигурност следва да се направи преглед на автомобила и да се направи опит за откриване на проблема. В много случаи причината за невъзможност за по-нататъшно продължаване на движението е състоянието на гумите или джантите. Често се вижда с просто око. По правило колата има резервна гума, но може ли наличието на такова да реши съществуващ проблем? Мнозина никога не са извършвали смяната сами. Освен това съществуващият проблем може да е по-сериозен, отколкото е установено при оглед.

Към кого да се обърна за помощ?

Без да се колебаеете, трябва да потърсите помощта на специалистите от Пътна помощ в София. Опитът на много шофьори показва, че изключително удобна възможност за решаване на проблемите с гуми и джанти е да се свържете с Пътна помощ. Служители на фирмата ще пристигнат на място и ще окажат съдействие, благодарение на което скоро ще продължите по пътя си. Имайки под ръка всичко необходимо, те ще извършат ремонта бързо, предоставяйки гаранции.

Обаждането на репатрак е възможно най-добрия вариант. След като се обадите на диспечерите на Пътна помощ, заявете проблема си. Бързо ще се намери изход на Вашата ситуация.

5/5 - (1 vote)

Коментари