Известно е, че след като воланът е заключен, колата не може да се движи сама, така че има нужда да се транспортира с помощта на пътна помощ.

В живота на всеки човек може да има ситуация, в която се налага евакуация на автомобил със заключен волан. Това се случва в резултат на инцидент или в резултат на прекалено рязко спиране.

Изтеглянето на автомобил със заключен волан изисква специални умения. Пътна помощ услугите на фирма „Найденови Ауто“ предлагат професионализъм и качество при извършване на услугата. Могат без проблем да изтеглят автомобила с репатрак, могат на място да намерят причината за повредата.

Необходим е освен професионализъм и специална техника. Автопаркът на фирмата разполага с всякакъв вид техника, подходящ за изтегляне на автомобил със заключен волан.

Каква е спецификата при репатриране на автомобил със заключен волан?

За целта се използва хидравлично задвижвани товарни кранове, както и специални подвижни колички и прибиращи се рампи.

Тази специална техника позволява да се извърши натоварване с минимален риск от допълнителна повреда на автомобилите.

Тези устройства са разделени на два основни вида.

пътна помощ за автомобили със заключен волан

Модел пътна помощ оборудван с хидравличен кран тип „паяк“

Този тип машини се считат за най-ефективни, надеждни и безопасни. Кранът – манипулатор успешно осигурява най-доброто, точно, внимателно движение на автомобила към платформата, освен това, без да го повреди.

Важен е фактът, че този тип теглич може да натовари автомобила независимо от първоначалното му местоположение.

Несъмнено има й недостатъци в този модел транспорт: това е цената, която значително надвишава разходите при използване на конвенционален автомобил.

Просто трябва да дадете приоритет на това, което е по-важно за вас: цената или безопасността. Обикновено вторият фактор е по-важен.

Модел теглич оборудван с повдигаща се и плъзгаща се хидравлична платформа.

За транспортирането на автомобил с този модел пътна помощ, идват различни видове спомагателни средства – прибиращи се релси, лебедка, подвижни колички.

Използването на това превозно средство е подходящо само ако по превозното средство не са открити никакви повреди освен блокировката на кормилното управление.

Иначе този репатрак е безсилен. Услугите за транспортиране на автомобили с такъв транспорт са по-евтини от предишния и е доста рационален, ако възникне ситуация с автоматично заключване на волана.

Ясно е, че във всяка ситуация, когато избирате типа теглич за транспортиране на автомобил, е необходимо да се вземат предвид условията на неговото местоположение, както и общото техническо състояние на автомобила.

Модел пътна помощ оборудван неподвижна платформа и пътеки

За транспортирането на автомобил с този модел теглич, трябват и други видове спомагателни средства – прибиращи се пътеки, лебедка, подвижни колички.

Използването на това превозно средство за изваждане на товари е подходящо само ако по превозното средство не са открити никакви повреди освен заключен волан. Иначе този репатрак е безсилен.

Услугите с такъв транспорт са по-евтини от предишния и е по-рационален.

Каква роля играе спомагателна количка при извозването на автомобил със заключен волан?

Използва се за транспортиране на превозни средства със заключен волан.

По този начин евакуацията на автомобила със заключен волан може да се извърши само при наличие на специален репатрак. Ето защо, ако воланът на колата ви не работи, определено трябва да уведомите оператора на пътна помощ за това.

Качването на автомобил с подобна повреда е най-удобно на платформа с подвижни части тип „хидравлик“.

След това с помощта на хидро или електрическа лебедка автомобилът се изтегля върху платформата. Машината е обездвижена с помощта на колани и крепежни елементи на репатрака.

Ако товаренето се извършва с помощта на кранов механизъм, под машината се поставят специални ремъци. Благодарение на тях поставянето на автомобила на платформата се извършва гладко.

В същото време се запазва хоризонталното положение на превозното средство.

БЛОГ – ПЪТНА ПОМОЩ Репатрак RoadHelp.bg – Пътна помощ, Репатрак, Roadside assistance – 24/7, за София и страната. Тел.: +359 878 424 097 ИМЕЙЛ: info@roadhelp.bg пътна помощ софия, денонощна пътна помощ превоз на МПС,5/5 - (1 vote)

Коментари