Всеки шофьор е запознат със ситуацията, когато колата се повреди точно по средата на пътя. Особено разочароващо е, когато бързате за някъде, но колата не иска да запали! В някои ситуации професионалната пътна помощ е незаменима.

Какво трябва да направите, ако колата блокира на пътя и не пали?

Ако колата ви е спряла точно на натоварена магистрала, трябва да защитите себе си и другите в колата. За да направите това, включете алармата, отстранете колата отстрани на пътя и поставете оборудването на ръчната спирачка. Поставете знак за аварийно спиране на 15 метра от колата: по този начин ще информирате другите участници в движението за опасността.

Само след като са взети всички предпазни мерки, можете да започнете отстраняването на неизправности. Най-честата причина за внезапно спиране е недостатъчното ниво на горивото.
Ако индикаторът свети в червено при включване на запалването, това означава, че бензинът в резервоара е свършил.
В непредвидена ситуация ще трябва да се обадите на Пътна помощ в София, за доставка на гориво на място, и ако се наложи подаване на ток, за да запалите колата.
Специалистите на фирма „Найденови Ауто“ ще доставят гориво, както и ще помогнат за решаването на всякакви технически проблеми.

Пътна помощ София

Пътна помощ

Повреди в електрониката

В някои ситуации може сами да се справите със спрялата кола. Провери предпазителите, може те да са проблема. Проверете и почистете клемите на акумулатора, след което опитайте да запалите колата. Ако след всички процедури колата не стартира, помощ на пътя винаги ще бъде осигурена от специалистите на фирма „Найденови Ауто“.

Можете да проверите силата на тока на батерията – но за това ще ви бъде нужен специален тестер. Ако няма тестер, опитайте да запалите колата и проверете състоянието на стартера и акумулатора. Ако не сте добре запознати с електрониката, свържете се с професионалистите на Пътна помощ в София. Нашите експерти са готови да окажат техническа помощ и да стартират автомобила по всяко време на денонощието.

Повреди в горивната смес

При работеща електроника правилно, проверете системата за подаване на гориво:

  • система за впръскване на гориво;
  • горивен филтър;
  • горивна помпа.

Разбира се, експресната диагностика едва ли ще оцени напълно състоянието на автомобила. Ако колата не запали, повикайте пътна помощ. Специалистите ще проведат цялостна диагностика с помощта на специално оборудване и ще идентифицират съществуващите неизправности. Доверете автомобила си на професионалистите!

За да се свържите с нашите служители, обадете се на GSM:  0878-424-097 / 0879-147-374. Ако не успеем да отстраним повредата, ще доставим колата до сервиза с репатрак. Разполагаме с автопарк от специално оборудване за евакуация на автомобили от всякакъв размер.

Нашага фирма предоставя висококачествени и модерни услуги, принципни, коректни, отговорни и проявяваме висок професионализъм.

Повече от 10 години фирма „Найденови Ауто“ е надежден помощник на шофьорите в трудни пътни ситуации и предоставя пълен набор от услуги, включително евакуация, спешна пътна помощ, монтаж на гуми на място и други дейности.

През тези години на съществуване сме успели да помогнем на много шофьори.

5/5 - (1 vote)

Коментари