През лятото зачестяват случаите на потънали автомобили във водата по небрежност. През зимата сред тези, които решат да пресекат пътя по тънък лед, също се случва да са под вода. Какво да правим в случай на потъване на кола? Можете ли да го извадите сами?

Специалистите от пътна помощ единодушно твърдят, че в 90% от случаите на изваждането на колата сами завършва с неуспех: колата отива още по-дълбоко и дърпа тази, която е била използвана като влекач. Ако това се случи през зимата, това може да доведе до загуба не само на автомобила, но и на живот.

Попадане на автомобил в дере

Изключително разочароващо е, ако по време на семейна или приятелска ваканция колата ви по някакъв начин се озове във водата и тук основната задача е безпроблемно да я извадите от водата, а не да потопите още повече. В такива случаи е важно да реагирате бързо и да повикате екип от професионалисти на пътна помощ на фирма Найденови Ауто. При нужда се обаждате на диспечера на GSM:  0878-424-097. Споделяте за инцидента, като посочите местоположението си и не забравяте да посочите марката и модела на автомобила, който се намира във водата. И колкото по-ясно и бързо направите всичко необходимо, толкова по-бързо ще пристигне пътната помощ.

Такъв инцидент, може да се нарече най-лошият кошмар на всеки шофьор. Възниква случайно или поради небрежност на самия водач. И в тази връзка, независимо от вашия шофьорски опит, е препоръчително да знаете основните правила, които трябва да се прилагат при необходимост в подобни случаи.

Няколко основни правила при изваждането на автомобила от водата:

  1. Ако колата попадне във водата, важно е да излезете от автомобила спокойно и бързо, без да мислите за нещата в него.
  2. Обадете се на пътна помощ за евакуация възможно най-бързо и съобщете за инцидента и местоположението.
  3. Не се опитвайте сами да вадите автомобила от водата, тъй като използването на равно или малко по-мощно превозно средство обикновено ще доведе до допълнителни повреди и разходи.
  4. Импровизираните помощни превозни средства също могат да се озоват под вода, неспособни да издържат натоварването. И в резултат на това ще трябва да се извадят не една, а две коли от водата. По-добре е да изчакате репатрака, който може бързо и ефективно да извади автомобила ви от водата.

Какъв  е процесът на изваждане на превозни средства от море, река, басейн и други?

По правило репатракът пристига на определеното място в рамките на 30 минути от момента на обработка на поръчката от мениджъра на фирмата.

Процесът е доста прост: теглещ камион изтегля колата до брега с лебедка и след това с помощта на манипулатор я натоварва на платформата. Разбира се, след такава баня колата едва ли ще бъде използваема, но ще бъде напълно възможно да я продадете за резервни части.

Между другото, изваждането на превозни средства от водата през зимата е много по-опасно и трудно. През зимата евакуацията ще изисква по-мощно и тежко оборудване, което да издържи на механичните и статичните натоварвания.

Пътна помощ в София на фирма Найденови ауто работи от дълго време и предоставя набор от услуги за евакуация на автомобили. Предлагат репатриране на следните превозни средства:

  • Автомобили;
  • Джипове и джипове с тегло до 3 тона;
  • Мотоциклети и АТВ;
  • Специално оборудване не повече от 3 тона.

Когато поръчвате репатрак в София, можете да бъдете спокойни, т.к. оборудването ще пристигне в рамките на тридесет минути от момента, в който диспечерът приеме поръчката. Фирмата разполага с много и разнообразна техника и богат автопарк.

Фирма Найденови Ауто – обичат това, което правят!

5/5 - (1 vote)

Коментари