Бусовете и микробусите често се повреждат или участват в катастрофи. Шофьорите трябва да знаят: те са отговорни за живота на всички свои пътници. Ето защо, ако гумата е спукана, ако бензинът свърши, кормилното управление се повреди, трябва да се обадите на Пътна помощ в София. Нашата фирма е компетентна в решаването на тези въпроси: ние ще осигурим теглич за транспортиране на бусове и микробуси, ще помогнем да ги извадим от канавката, ще ги изтеглим, ще ги поставим на колела.

Репатрирането на този вид транспорт е по-сложен процес, който изисква използването на специално оборудване с достатъчна товароносимост и подсилено закрепване. Важен фактор е и наличието на квалифицирани шофьори, които имат опит в товаренето и транспортирането на различна техника.

Пътна помощ в София за микробуси

Микробусите могат да бъдат пътнически, товарно-пътнически или товарни. Това е превозно средство, чиято дължина е до пет метра. Обикновено те могат да превозват от осем до петнадесет души или 3,5 тона товар.

Микробусите са популярен вид градски транспорт. Използва се и за извършване на превоз на доста дълги разстояния.

Репатрирането на микробуси и лекотоварни автомобили е трудна, тъй като те са доста големи по размер и тегло, т.е. Необходимо е подсилено специално оборудване, което има голяма дължина и ширина.

Съвременните бусове и микробуси изискват внимателно транспортиране, за да се избегнат допълнителни щети по превозните средства. Негативните метеорологични условия, трудният терен могат да създадат допълнителни затруднения при транспортиране на излезли от експлоатация микробуси и бусове.

Следователно репатрак, пристигащ за транспортиране на такива превозни средства, трябва да бъде с висока товароносимост, оборудван със специални крепежни елементи за сигурно фиксиране и да има счупена или плъзгаща се платформа.

Пътна помощ в София за бусове

Бусът е безрелсово превозно средство, технически подходящо за превоз на пътници или товари. Различава се от тролейбуса по това, че може да извършва различни маневри по пътното платно.

Пътна помощ София на фирма Найденови Ауто разполага с всички видове платформи, с възможност да извозва бусове, във всяка ситуация:

 • с наличието на лебедка от три вида: ръчна, електрическа, хидравлична (за евакуация на тежки превозни средства, с товар над седем тона);
 • с наличието на плъзгаща се платформа, за улесняване на натоварването;
 • с наличието на хидравличен манипулатор – незаменим, когато е необходимо да се евакуира бус, чието техническо състояние не му позволява самостоятелно да влезе в платформата;
 • с наличието на частично натоварване – за евакуация на бусове с голямо тегло или размер;
 • с наличие на кран – за товарене на превозни средства, чието тегло не надвишава 3,5 тона. Кранът е в състояние да улавя в радиус от пет метра. Има влекачи с два вида платформи: права/прекъсната линия.

За ефективно евакуиране на бусове специалистите на Пътна помощ на фирма Найденови Ауто използват надеждни средства за фиксиране. Фирмата предлага следното:

•         изтегляне;

•         изтегляне и повдигане на превозното средство от канавката;

•         транспортиране по метод на частично натоварване, със заключени колела;

•         евакуация в случай на отказ на кормилното управление;

•         пътна помощ.

Важен избор: теглене или товарене?

Изборът между репатриране чрез пълно натоварване или частично не е лесен.

Какви са характеристиките на този труден избор:

1. Тегленето е най-простият, но и най-опасният вид евакуация. Особено ако се използва гъвкав теглич. По-често се използва твърд теглич: не трябва да се използва при заледен път.

2. Частично натоварване – когато предната част на превозното средство се повдига от автокран, под него се подава влекач. С помощта на специални устройства превозното средство се фиксира върху платформата на влекача: задните колела на превозното средство остават на пътното платно.

3. Пълното натоварване е най-сигурният начин за евакуация на автобуса: използва се дори при заледени условия. В този случай превозното средство е поставено изцяло върху платформата на теглича. За такова натоварване се използват или кран, или лебедка, или обикновен манипулатор.

Как да извикам репатрак за превоз на бусове и микробуси?

За да извикате репатрак с цел транспортиране, трябва:

1. Да се свържете с оператора на фирма Найденови Ауто на GSM: 0878-424-097 / 0879-147-374. Специалистът ще приеме заявката. За успешно приемане на заявката трябва да бъде предоставена следната информация: тегло, размер на превозното средство, местоположението му, адрес на транспортиране;

2. Може да изпратете подходящо съобщение, като посочите цялата необходима информация.

3. Нашите специалисти никога не закъсняват, винаги пристигат навреме, доставят превозните средства бързо до посочените от клиентите адреси.

Пътна помощ София

Цена за репатриране на бусове и микробуси

Цената за репатриране на бусове и микробуси зависи от четири фактора:

 • Разстояние.
 • Тип на буса и микробуса.
 • Тегло.
 • Повреди.

Внимание! Нашите шофьори избират само най-кратките транспортни маршрути, за да направят цената на евакуацията възможно най-изгодна.

Притежаваме личен Автопарк от влекачи, което позволява на фирмата да предоставя услуги на различни цени: Цената на услугите може да се види на уебсайта https://roadhelp.bg на фирмата, като отидете в секцията „Цени„.

Тъй като цените може да не отговарят на крайната цена, за да получите крайната сума, можете да се свържете с нашите оператори по всяко време на деня. Ние ще помогнем, ако е повреден, попаднал в катастрофа, колелата му са блокирани и т.н.

Ако поръчате репатрак от фирма Найденови Ауто ще получите:

Поръчвайки камион за теглене на бусове и микробуси, Вие ще получите следните предимства:

 • наличие на собствена модерна евакуационна техника за превоз на автобуси с всякакви дефекти;
 • нашите шофьори внимателно ще натоварят вашия бус на влекач и ще го доставят до мястото без ненужни повреди;
 • услугата работи 24 часа 7 дни в седмицата без почивки и почивни дни, няма да ви оставим в беда дори късно през нощта;
 • нашите влекачи са компактни, така че ще дойдат за вашия бус в рамките на 30 минути и при всяко време;
 • наличие на отстъпки и промоции за нашите услуги при многократни заявки.
 • разполагаме с платформи, базирани на доста мощни камиони, които ще превозват микробуси и бусове без никакви проблеми. Имат подсилена рамка, мощно окачване, ефективна спирачна система.

Заключение

Пътна помощ в София работи в рамките на директни партньорства в областта на евакуацията на бусове и микробуси и други превозни средства. Разполагаме със солиден Автопарк: най-нови камиона за теглене с товароносимост около шестдесет тона, пътнически влекачи с пълно натоварване, с товароносимост около 4,5 тона.

Специалистите на фирмата са в състояние да извършват евакуация и транспортиране на всяко разстояние, в денонощен режим на работа.

Евакуираме бусове и микробуси лесно, бързо, изгодно, надеждно и изключително ефективно!

5/5 - (1 vote)

Коментари