Репатрирането на мотори и мотоциклети не е толкова лесно!

Репатрирането на мотоциклети и мотори е популярна услуга, която най-често се използва в непредвидени ситуации. Внезапна повреда на пътя, пътни инциденти, които водят до невъзможност за движение, в резултат на това се налага транспортиране на мотори и мотоциклети до адрес или до сервизен център.

На пръв поглед изглежда, че в такива ситуации е много по-лесно да се справите сами с тази лека и компактна техника, но всъщност има доста повече трудности при тях:

 • Първо, мотоциклетите не могат да бъдат теглени – това е строго забранено по правилата за движение;
 • Второ, те са достатъчно тежки, за да се бутат на ръка до сервиза.
 • На трето място, не всеки тегличи ще могат безопасно да транспортират мотоциклета до мястото на ремонт.

Като цяло, ще трябва да се обадите на Пътна помощ в София. Да, не какъвто и да е, а специален. Да, наистина, мотоциклетът тежи много по-малко от автомобила и заема по-малко място, но от друга страна е двуколесен и няма стабилност. Именно поради това възникват допълнителни затруднения по време на евакуацията.

Какви са характеристиките при репатриране на мотори и мотоциклети, и как се организира?

Мотоциклетите и моторите са доста деликатна техника, лесно се повреждат, ако при транспортиране не се застопорят правилно. Въпреки привидно малкия си размер, те не са стабилни, така че трябва внимателно да се застопорят върху платформата. За да транспортирате мотори и мотоциклети ще трябва да вземете предвид:

1. Избор на подходящ транспорт: неизправни моторни превозни средства се превозват на ремаркета или малки микробуси, пригодени за тази цел, в някои случаи могат да се наемат камиони;

2. Правилно местоположение: мотоциклетът се транспортира върху платформа или каросерия само в изправено положение, което намалява риска от повреда или повреда на оборудването;

3. Сигурност на закрепване: мотоциклетите не са стабилни, следователно, преди транспортиране, те трябва да бъдат закрепени към платформата със специални вериги, колани и други устройства.

Съвременните мотоциклети имат напълно различни технически параметри, така че в случай на непредвидени ситуации на пътя, бутането им до местоназначението или транспортирането им с преминаващ камион ще бъде проблемно. Първият вариант е твърде трудоемък, вторият е опасен, тъй като ако го натоварите и транспортирате неправилно, можете да го деформирате или да надраскате боята, да счупите огледала и да огънете редица части. Мотоциклетите трябва да се транспортират внимателно, а може да се наложи репатрак в няколко ситуации:

 • претърпяна катастрофа;
 • паднал в канавка, дере или друго труднодостъпно място;
 • блокиране на колелото;
 • трябва да се достави спортен мотор до мястото на състезанието;
 • последици от злополука;
 • нарушение на кормилното управление;
 • неизправности в спирачната система;
 • невъзможност за стартиране на мотоциклета поради неуточнени причини.

Понякога се поръчва Пътна помощ да транспортира нов мотоциклет до посочен адрес  или превоз и регистрация до КАТ. Във всяка от тези ситуации си струва да се свържете с доверени лицензирани фирми, които ще помогнат за доставка на повредени превозни средства отвсякъде.

На кого да се обадя?

Ако мотоциклетът е получил сериозна повреда, например по време на катастрофа, ще трябва да се обадите на репатрак с манипулатор и траверса. Авариралият мотоциклет се натоварва, като се повдига във въздуха и се поставя на платформа, без да се наранява.

Ако мотоциклета или ATV-то е паднало извън пътя или заклещено между дървета, ще е необходим кран, за да се освободи. Някои модели влекачи са оборудвани с ремаркета, на които има допълнителна техника, която го фиксира върху платформата с колани и дръжки за колелата. Процесът на евакуация се извършва, както следва:

1. Пристигналият на мястото механик оценява ситуацията, степента на повреда и след това обмисля транспортната схема,

2. Мотоциклета се фиксира на платформата и се доставя на желания адрес.

3. Транспортирането на мотоциклета върху платформата на репатрака се извършва внимателно.

Предимства при евакуацията на мотоциклети и мотори от Пътна помощ в София

Ние от фирма Найденови Ауто предоставяме цялостна услуга за мотори и мотоциклети.

Използвайки нашите услуги, вие получавате възможност да ги евакуирате, техническа помощ, застраховка, технически консултации.

Предлагаме намаления за услугите на Пътна помощ и репатрак, предлагана от фирма Найденови Ауто с ISIC или Младежка карта. Използвайки своята ISIC карта ще получите:

 • 50% отстъпка в рамките на кв. Орландовци, кв. Малашевци, кв. Бенковски;
 • 15% отстъпка в рамките на цялата страна.
 • За да се възползваш от отстъпките на roadhelp.bg може да получиш своята виртуална карта на MyISIC App.


  Репатрак - Пътна помощ за мотор

Цени при евакуация на мотоциклети и мотори

Какво точно влиза в цената при евакуация на мотори и мотоциклети с Пътна помощ в София: Таксите включват натоварване, транспортиране и разтоварване със специализирана пътна помощ с лебедка.

Евакуацията на моторни превозни средства предполага, че неизправността на оборудването не може да бъде отстранена на място. Сред такива ситуации са:

Услугата по евакуация на мотоциклет се извършва при условие, че мотоциклетът или скутерът се намират на мястото на произшествие на магистрала в зоната на отговорност на нашата фирма.

Дългогодишният опит и професионализмът на механиците на нашата фирма ви позволяват бързо да евакуирате мотоциклет, скутер, мотор и други двуколесни на няколко етапа:

 • Товарене на моторизиран влекач;
 • Закрепване във вертикално положение с помощта на специално оборудване;
 • Фиксиращи колела;
 • Разтоварване на местоназначението.

Гарантираме безопасното транспортиране на вашия мотоциклет до мястото на ремонт или до друго посочено от собственика място.

Защо си струва да се свържете с нас?

Защото сме лицензирани да извършваме такава услуга и притежаваме всички документи по извозването. Можете да се свържете с нас в случай на повреда или злополука, освен това ние ще транспортираме със собствен транспорт. Спазваме всички правила:

 • Евакуираме само във вертикално състояние, тъй като при поставяне отстрани пластмасовите части могат да се счупят или механизмите да се повредят.
 • Фирмата разполага с няколко вида влекачи в автопарка си, които се пускат в действиет, като се има предвид текущата ситуация.
 • Работим денонощно, така че можете да се свържете с нас дори през нощта.
 • Доставяме до всеки ъгъл на София и Софийска област, като отговаряме своевременно на заявките.

Транспортирането на мотоциклети се извършва с гаранция за пълна безопасност на превозното средство. За да поръчате камион за теглене, просто ни се обадете и ни кажете вашето местоположение, марка и модел на превозното средство и опишете вашия проблем, неизправност.
Очакваме вашите обаждания на GSM:  0878-424-097 / 0879-147-374.

5/5 - (1 vote)

Коментари