Какви видове теглещи камиони съществуват, техните видове и модификации

Всяка година има все повече автомобили по пътищата. Превозните средства помагат на хората да бъдат мобилни. С кола можете да стигнете до всяка точка или да отидете в друг град без проблеми и за кратко време. Шофьорите обаче са наясно и с проблемите, които често възникват на пътя. Никой не е имунизиран от факта, че колата внезапно се повреди. Например кормилната уредба се оказва неизправна, спирачната система или колата катастрофира. В този случай трябва да използвате услугите на влекач, който ще достави автомобила до сервиз.

Можете да повикате специализирана техника за товарене, преместване и разтоварване на автомобили без никакви проблеми. Има много фирми, които предоставят такива услуги. Има няколко вида влекачи. Всички те имат свои собствени характеристики и са подходящи за конкретна ситуация.

Какви видове влекачи има?

Превоз и репатрак на повредено Mitsubshi Delica

Има 5 основни вида влекачи, като всеки от тях има своето предназначение и своите предимства един спрямо друг. Най-универсалният вариант се счита за специално превозно средство, оборудвано с платформа от счупен тип. Най-функционалният е теглещ камион с плъзгаща се платформа, допълнително оборудван с кран. Но въпреки това, за да изберете конкретен автомобил, трябва да изхождате от конкретната ситуация, обстоятелства и условия на клиента.

Теглич със счупена платформа, оборудван с лебедка

Това е превозно средство, което с помощта на лебедка изтегля автомобил върху платформата си. Този теглич има платформа с характерна чупка в задната част за лесно влизане на автомобили и прибиращи се рампи. По правило такива машини са оборудвани с електрическа лебедка с висока мощност. Може да натовари автомобил с тегло от 2 до 5 тона. Предимството на лебедката е, че е възможно да се евакуират всякакви превозни средства, независимо от коя страна е разположена куката им за теглене. Това е най-простият и най-разпространеният вид теглич, но това не означава, че е най-лошият. Както показва практиката, такъв камион за теглене може да вземе 8 от 10 автомобила, независимо от тяхното състояние. За превозни средства с блокирани колела се използват колички.

Репатрак с плъзгаща се платформа

В основата си той е вариация на предишния тип, но с плоска платформа и по-широка функционалност. Това специализирано превозно средство има плъзгаща се платформа, която се разширява и променя ъгъла си на наклон, за да побере автомобили. Лебедката му обикновено е хидравлична, по-рядко електрическа. Благодарение на подвижната платформа, този камион за теглене може да транспортира автомобил по-бързо от конвенционален с лебедка. Подобно оборудване лесно евакуира автомобили, джипове и микробуси от дупки, канавки и други трудни пътни условия.

Репатрак с хидравличен манипулатор

Този тип по-често се нарича просто манипулатор за теглене. Това превозно средство има кран, монтиран зад кабината и платформа за товарене. Тази техника трябва да се извика, ако колата е в канавка или е напълно дефектна или преобърната. Такъв теглещ камион замества две части оборудване наведнъж – конвенционален теглещ камион и кран. Теглещ камион с хидравличен манипулатор значително ще намали времето, необходимо за товарене на превозно средство върху платформа. Благодарение на най-голямата автоматизация, това може да стане без допълнителни усилия.

Репатрак с кран има два вида платформи.

  1. Първият е стационарна платформа. С помощта на тази техника автомобилите се изваждат от канавката и превозните средства се транспортират през всяко препятствие. Този тип теглич може лесно да извади кола, намираща се на тясно място.
  2. Втората е плъзгаща се платформа. Благодарение на нея и крана всяка кола може да бъде теглена безпроблемно. Този тип теглич разполага и с хидравлична лебедка.

Репатрак с частичен товар

Това е вид оборудване, което ви позволява да зареждате превозни средства само частично. За това се използва специален механизъм – брил, това е механичен асансьор със захващане на колела. В зависимост от вида на превозното средство и ситуацията се натоварва само предната или задната ос. Този тип теглич често се използва като товарен теглич или за транспортиране на различни ремаркета и търговски превозни средства. Тази техника има недостатък – не може да работи там, където има тесни пространства, повече информация за всички тези техники може да откриете и в https://google.bg .

Пътна помощ в София на фирма Найденови Ауто разполага с цял автопарк от собствени влекачи и включва всички горепосочени видове влекачи. Това ни позволява да предоставяме пълен набор от услуги.

5/5 - (1 vote)

Коментари