Какви видове Пътна Помощ има у нас, и как изглеждат те?!

В този блог, ще се опитаме възможно най-накратко да ви обясним какви видове репатрираща техника има и как се прилагат.

1.Репатриращ камион тип вилица –
Ретро пътна помощ - soc.bg

Този камион разполага само с лебедка и вилица за превоз на автомобилите. Позволява превоз на автомобили с засегнати гуми и/или повреден технически автомобил. Може да превозва Автомобили, джипове до 2.5Т.

Задължително тегленото МПС трябва да бъде с платена гражданска отговорност, тъй като се води ремарке , повреме на транспорта!

2.Камион падаща платформа + вилица за втори автомобил.
Денонощна "пътна помощ" - Найденови Ауто ЕООД . Репатрак услуги !

При този камион може да се превозват всякакви леки и товарни автомобили, като мотоциклети, бусове, камиончета, мотокари, багери, вишки и много други. Същевременно отзад на вилицата може да бъде натоварен втори автомобил до 2.5Т, с повредени предни гуми или изрядни такива, но с друга повреда.

Падащата платформа позволява безпроблемно товарене на силно ударени и повредени автомобили, МПС-та без гуми, прекалено ниски автомобили, по-тежки и дълги превозни средства и други.

3.Пътна помощ с подвижни пътеки тип „пътекар“
Пътна помощ - тип с лебедка и неподвижна платформа

При този вид репатрак автомобилите товарени отгоре му трябва да бъдат с изрядни 4бр колела на ходовата част, тъй като без гума или повредена такава, товаренето би било невъзможно.

Могат да бъдат товарени автомобили до 3Т. Най-често се използват подобни камиони за дълги разтояния и извънградски курсове.

Това са най-разпространените видове МПС-та с цел теглене/репатриране на автомобили и МПС-та у нас.

По света има още няколко модела пътни помощи, но с този блог се опитваме да покажем известните такива у нас.

Разбира се, наата фирма разполага с различни камиони и с различи начини за репатриране на автомобила Ви, спрямо състоянието и параметрите му. Можете да разчитате на нас във всякакви ситуации, съдействаме с всичко необходимо за спокойното, безпроблемно и професионално превозване на Вашият автомобил.

Найденови Ауто ЕООД

Репатрак и Пътна помощ услуги – www.roadhelp.bg

5/5 - (8 votes)

Коментари