Nissan LEAF (ZE0) – Поредната закъсала електричка за тази седмица…

Това не ни е вторият случай като цяло, но е втория за тази седмица. Закъсалият автомобил е собственост на BGmenu и е шофиран от техен служител. Явно шофиращите електрически автомобили не си дават сметка, че това не е като обикновенната кола, да мине някой на стоп да сложиш 5 литра в тубичка и айде на пак на път. С такива автомобили е много важно, разчета на консумация да е съобразен правилно с възможния пробег! При пътуване трябва да се съобразявате с всичко, дори с максималната скорост. При висока скорост тези коли не са икономични от към електричество, с всеки електромотор е така! Ако искате да постигнете максимален пробег, забравете за “ Бързи и яростни “, освен ако не притежавате някой модел на Tesla, но дори при техния максимален пробег от почти 500 километра и отгоре при новите модели, при бързо шофиране той няма да е повече от около 300 километра. А специално при Nissan Leaf ( ZEo) максималния пробег, който може да бъде постигнат с нормална скорост и плавно шофиране е около 140 километра с пълно зареждане. При висока скорост, пробега спада до има, няма 80 километра. Максималната скорост, която развива този модел е 150 км/ч, по данни от официалният им уебсайт   .

Параметри на автомобила:

Електромотор: 80 kW (110 к.с.) , 280 N.m въртящ момент
Батерия: 24 kWh, която дава 10 к.с. допълнително.

Развива от 0 до 100 за 10 секунди

При хипер икономия, скорост до 60 км/ч, изключен климатик или отопление, външна температура около 20 градуса поцелзий, производителите дават пробег до 200 километра. Което според нас е непосилно достижение, особено след годинка стаж.
Някои от моделите са снабдени и със батерия 30 kWh.

Стандартен средедн лукс интериор, ECO режим за икономия на енергия.

Тези автомобили принципно в класацията се водят за едни от икономичните и надеждни електромобили.Освен това са на сравнително на ниска цена.

Тази година в производство бе пуснат и по-новата версия на модела. Повече за него можете да разберете –> ТУК<–.

Надяваме се от тези статии да вземете поука. Електромобилите са страхотни, но трябва да се внимава с тях. Определено не искате да закъсате с тока….. особено в зимен период някъде на дълъг път в нищото.  Съветваме ви да си определяте маршрута внимателно и да се съобразявате с наличния заряд, скорост, време и дори външна температура. Наясно сте не само от коли, но и от телефони и всякакви устройства използващи батерия, че при ниски температури, капацитета на батерията спада драстично.

Вашето спокойствие по време на пътуване е един от нашите приоритети: ако имате проблем, можете да използвате услугите на пътна помощ Найденови Ауто! Нашето решение гарантира спокойствие на вас и вашия автомобил в случай на спешност.

И все пак, ако се нуждаете от спасяване, ние сме насреща! Обадете ни се, няма да ви оставим на пътя!

Тел.: +359 878 424 097
КЪМ ГЛАВНА СТРАНИЦА: https://roadhelp.bg
ИМЕЙЛ: info@roadhelp.bg

Nissan LEAF (ZE0) и Пътна помощ - Закъсала електричка този път на BgMenu

5/5 - (1 vote)

Коментари