NISSAN ENV 200 – Бус на ток… но не е лесно.

Колегите от ELDRIVE.eu  , които се занимават с отдаване под наем и продажба, на електрически автомобили, са отдали под наем бус Nissan ENV 200 на клиент. Той потеглил с електрическото возило към град Пазарджик, но решил че може да стигне по-бързо и настъпал до дупка…. Имайки предвид, че този бус, може да е електрически, но е снабден със доста мощни 80 kW електродвигатели със 107 к.с. Което не го прави особено икономичен на ел. енергия  при висока скорост особено с тази 25 kWh батерия. И ето така се добра до нашите услуги за спасение, тъй като освен всичко самия наемател, е пътувал и другаде и не заредил буса преди тръгване се оказва без ток близо до Ихтиман. Бих се изразил с малко по-друг език “ Кофти тръпка “. И наистина е кофти.

Въпреки всичко този бус Nissan ENV 200, не е никак лош автомобил. С мощния си двигател може да развие максимална скорост от 170 км/ч. Естетсвено, вече разбрахте, че при тази скорост шанса да минете максималния допустим пробег с едно зареждане от 200 километра е нулев, тъй като енергията се изразходва бързо.  На този модел, малката батерия е голям минус. По-новия модел от 2017-та предлага 40 kWh батерия, която позволява пробег до 350 километра.

При максимална скорост от 100 км/ч до 120 и български терен, би следвало да можете да изминете около 180 километра без проблем със едно зареждане на 25 kWh батерия.

Автомобила е лек и се управлява много лесно, удобен е с товаропоносимост до 700 кг. Независимо кой модел, дали като този който ние возихме ( пътнически ) или товарния, това е максимума му.  Тази версия е малко по-дълга от дизеловия си събрат и дава повече обем.

Интересна функция е, че можете докато зареждате батерията, да пуснете климатроника, заедно със подгряване на седалките, като това ще вземе ток от зареждането, не и от батериите. Тоест докато си почивате можете да поддържате температурата в колата.

При бавно зареждане, пълен заряд се достига за 8 часа ( производителя препоръчва качествено зареждане от 12 часа ), при бързо зареждащо устройство са необходими 4 часа за пълен заряд. Има възможност и за зареждане със ултра бързо зареждащо устройство, което може за 30 минути да напълни до 80 процента заряд.

Автомобила е снабден със планираща GPS система, която позволява да планирате цялото пътуване и да се избере оптимален маршрут, който да намали разхода на ел. енергия и да е по-бърз. Със “ ECO Mode “ системата можете да спестите до 10 процента заряд докато пътувате, освен това така се намаля и натоварването на автомобила. Разполага и със регенериращи спирачки, които помагат за възвръщане на заряд по време на спиране.

Естествено е снабден със стандартни комфорт опции и систем иза сигурност:

СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ: ABS & EBD, VDC, TPMS & TCS
ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ: Въздушни възглавници за шофьора
ОТОПЛИТЕЛНА / ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА: Климатроник
ОГЛЕДАЛА: Електрически огледала
ФАРОВЕ: Допълнителни Халогенни фарове за мъгла
ДРУГИ: Аудио модул – CD, Bluetooth, Ipod, USB
Благодарение на нашата пътна помощ на този аварирал ( останал без ток ) автомобил, стигна до мястото към което бе тръгнал навреме и беше зареден, след кеото отнов оготов да поеме път.
Фирма Найденови Ауто за техническа помощ пристига с пълен комплект оборудване и инструменти за  подаване на ток на двигателя (включително презареждане на акумулатора).
Възпозлвайте се и вие от нашите услуги. Най-ниски цени, многоголеми фирми и хиляди други клиенти ни се довериха. Даваме най-ниски цени и оферта за дълги курсове в цяла България.
Тел.: +359 878 424 097
УЕБСАЙТ: https://roadhelp.bg
ИМЕЙЛ: info@roadhelp.bg
5/5 - (1 vote)

Коментари