Услугите на пътна помощ се използват и когато водачът не може да продължи да управлява автомобила си сам, например, поради технически проблеми или други такива.


Интензивният трафик по пътищата често е допълнителен фактор, който значително влияние върху броя на пътните произшествия.

Липсата на паркоместа провокира шофьорите да оставят автомобилите си на места, които не са разрешени за паркиране.

Във всички тези случаи: при злополука, когато автомобилът не може да се движи самостоятелно, при неправилно паркиране на автомобила на неправилно място се използват влекачи – репатрак.

Репатракът се използва за транспортиране на превозни средства от различен тип и тонаж. Използва се различен принцип на транспортиране и товарене на превозните средства върху платформата. Това зависи от конкретния автомобил и неговите технически характеристики.

Лицензираната фирма „Найденови Ауто“ притежава голям Автопарк с разнообразно техническо оборудване и различни платформи.

Една от тях е – начупена платформа. Автомобил, който самостоятелно трябва да бъде транспортиран, се движи на платформата по две рампи, които се прибират автоматично.

В случай на неизправност на автомобила, когато не може сам да се движи на платформата, се използва електрическа или хидравлична лебедка, която се закрепва към кабината на влекача

Лебедката дърпа автомобила с кука, закачена за края на кабела. Електрическата лебедка може да е с дистанционно управление, и може да работи с изключен двигател на влекача.

Хидравличната лебедка може да натовари превозно средство с по-голямо тегло. Автомобилът е фиксиран върху платформата с помощта на специални ограничители на колелата и обтягащи колани. Чрез фиксиране на автомобила се осигурява неговата безопасност при транспортиране.

Пътна помощ репатрак София

Пътна помощ с плъзгаща се платформа

Пътна помощ с плъзгаща се платформа се използва при евакуиране на автомобили с автоматична трансмисия или такива, които са по-ниски.

В същото време този тип влекачи могат да превозват не само автомобили, но и джипове, както и микробуси. За да се натовари превозното средство, платформата се спуска на земята и се изтегля върху нея с помощта на хидравлична или електрическа лебедка, след което платформата се повдига заедно с превозното средство.

Предимството на този тип влекачи е, че не е необходимо да се използват прибиращи се рампи. Процесът на товарене на транспортираното превозно средство е значително опростен, а товаренето става по-бързо.

В някои случаи теглещите камиони-манипулатори са незаменими. Имат права платформа и кран. В същото време стрелата на манипулатора ви позволява да определите разстоянието, на което е необходимо да натоварите колата. Това е изключително важно при товарене на превозно средство в ограничено пространство. Този тип репатрак ви позволява да товарите и транспортирате превозни средства с тегло не повече от 3 тона. В допълнение, конструктивните характеристики на такива манипулатори позволяват изтеглянето на автомобили от канавки.

Частично натоварените платформи се използват за транспортиране на превозни средства с голяма маса. Услугите на този тип влекачи се използват при преместване на автобуси, камиони, пътна и строителна техника.

Теглещи камиони тип репатрак

Теглещите камиони от този тип са оборудвани с мощни лебедки със сила от 10 до 30 тона. Освен това платформата има специални скоби за закрепване на предните или задните колела.

В допълнение към всички горепосочени видове теглещи камиони, има и такива, които могат едновременно да транспортират няколко автомобила.

Използването на влекачи от този тип се използва, когато има голяма авария, и голям брой пострадали автомобила. Тези влекачи използват подсилена рама, която осигурява добра стабилност и безопасност при транспортиране. Използват се за транспортиране и доставка на автомобили до автокъщи.

Основният фактор при транспортирането на автомобили е осигуряването на безопасност. При превишаване на максималната товароносимост се активира автоматично – специална система. Модерната транспортна система е в състояние да осигури пълна безопасност на автомобилите и хората, участващи в транспортирането.

Всичко това може да Ви го осигури Пътна помощ в София!

Обадете се, при възникнал проблем на пътя!

5/5 - (1 vote)

Коментари