Когато се сблъскате с повреда на автомобила, на която й да е част или система, или в случай на пътнотранспортни произшествия (ПТП), използвайки услугите на Пътна помощ, ще получите услуга необходима за връщане на автомобила в работно състояние.

Има няколко варианта за изтегляне на превозните средства. Теглене с кабел, твърд теглич, частично натоварване и пълно натоварване. Напълно натоварените платформи на репатрака е най-добрият вариант за теглене на определени видове превозни средства, тъй като са предназначени да улеснят транспортирането им.

Репатракът с платформа може лесно да се справи с теглото и формата на всяко превозно средство. По този начин, ако искате да транспортирате уникално превозно средство от едно място на друго, например до най-близкия автосервиз, тогава най-добрият вариант за теглене е влекач с платформа.

4 причини да използвате репатрак с пълно натоварване на платформата

По-долу са 4 причини, поради които би било по-добре да използвате репатрак за теглене с бордова платформа:

1. Сигурност.

Що се отнася до безопасността на вашето превозно средство, тегличите с платформа са най-безопасният вариант. Това важи особено за тези превозни средства, които не могат лесно да бъдат теглени по традиционния начин. Репатракът държи вашето превозно средство извън пътя и в резултат на това предпазва гумите и предотвратява неравномерното им износване. От друга страна, ако вашият автомобил се разбие и решите да го изтеглите с частичен товар, рискът от повреда е доста голям, тъй като влекачът ще тегли автомобила ви с предните колела нагоре, което може да причини повреда. Двигателят, гумите и бронята на автомобила са изложени на допълнителен риск от повреда, особено на неравен терен. Ето защо бордовият камион за теглене е препоръчителният вариант, тъй като той ще постави четирите колела на вашето превозно средство на равна повърхност и рискът от повреда при транспортиране ще бъде много по-малък.

2. Универсалност.

Платформените на репатрака са универсални в сравнение с теглещите камиони с частичен товар, които имат ограничения за видовете превозни средства, които се превозват. Теглещите камиони с платформа могат да товарят различни превозни средства, включително автомобили и камиони, класически и екзотични превозни средства, SUV и почти всичко, което може да се побере на платформата. Подходящи са и за превоз на ATV, моторни шейни и мотоциклети. Накратко, влекачите с пълен товар са чудесно решение за теглене на почти всички видове превозни средства.

3. Теглене на деформирани превозни средства.

Понякога в резултат на сериозен инцидент превозните средства се деформират и не запазват първоначалната си форма. Често колелата са повредени или може напълно да липсват. Транспортирането на такива превозни средства с теглещи камиони с частичен товар е доста трудно, дори невъзможно. Тук се нуждаете от бордови теглещи камиони, които могат да теглят превозни средства при всякакви условия и във всякаква форма.

4. Относително по-удобно е да използвате репатрак с пълно натоварване на платформата

Когато използвате други методи за теглене, като количка или кабел, трябва да избягвате повреда на скоростната кутия. За да направите това, трябва да премахнете задвижващия вал на превозното средство, което ще направи работата по-трудна и отнема много време. В случай на товарене на повредено превозно средство върху платформа, това е сравнително проста задача, тъй като не се изисква отстраняване на задвижващия вал. Всичко, което трябва да направите, е просто да вдигнете превозното средство върху платформата на репатрака и да го закрепите на място за безопасно транспортиране.

Фирма Найденови Ауто работи в тази област от много години и може да се справи с всяка задача, било трудна, лесна и невъзможна за някои. Предлагат евакуация на автомобили, джипове, миниванове, автобуси и камиони. Притежават автопарк с разнообразна техника.

Предлагат качествени услуги както на частни, така и на търговски клиенти.

5/5 - (1 vote)

Коментари