Обърната кола по таван – Пътна помощ в София ще постави автомобила в нормално работно състояние

Пътни инциденти се случват и при най-дисциплинираните и внимателни шофьори. Лоши метеорологични условия, техническа неизправност на вашия собствен автомобил или друг участник в движението, лошо качество на пътното платно, невнимание – всичко това са най-честите причини за катастрофи, сблъсъци, включително падане на колата в канавка. Често това завършва с преобръщане на превозно средство и необходимост от специализирана Пътна помощ.

Денонощна пътна помощ в София ще ви позволи да върнете автомобила в нормално работно състояние възможно най-бързо или да го изтеглите до най-близкия автосервиз.

Фирмата ни използва модерна, надеждна и функционална специална техника за всички видове евакуационни дейности, включително поставяне на автомобили, леки автомобили, джипове, микробуси, тежки, нестандартни и камиони на колела. Ние гарантираме 100% безопасност, ефективност и коректност при изпълнение на услугата, ефективно спестяване на вашето време и материални ресурси.

помощ на пътя София

Изваждане на автомобили от канавка – рискове, трудности и особености

Всеки спешен случай е индивидуален и изисква квалифициран подход, внимателни изчисления. За да бъде операцията по изваждане на автомобила и поставяне на колела възможно най-щадяща, без риск от увреждане на каросерията, конструкцията на рамата или шасито, кабината и дори товара, трябва да се вземат предвид някои фактори:

 1. Действителното положение на автомобила – дали е на тавана, отляво или отдясно.
 2. Посока на въртене на колелото.
 3. Общото тегло на превозното средство заедно с товара.
 4. Характеристики на пътя за достъп и дълбочината на канавката.
 5. Наличието на вдлъбнатини, направени от автомобила по време на падането (подходящо за меки, рохкави и слаби почви, плаващи пясъци)
 6. Текущи метеорологични условия.

Неправилно организираният процес за повдигане може да доведе до повторно преобръщане на автомобила, различни повреди по гуми и джанти, кормилна система, трансмисия, окачване и други елементи и механизми.

Важно е да се определи правилно центърът на тежестта, да се елиминира рискът от преобърнато превозно средство от точката на фиксиране, както и да се осигури максимално цялата територия, където се извършват евакуационни дейности.

Фирма Найденови Ауто предоставя цялостна техническа и консултантска поддръжка, квалифицирана помощ при ситуации, произтичащи от авария. Благодарение на богатия Автопарк от модерна евакуационна и специална техника, дългогодишния практически опит на нашите служители, всяка авария се разрешава бързо, ефективно и без риск от допълнителна повреда по автомобила.

Как да поръчам репатрак?

Фирмата предлага наистина комфортни условия на обслужване:

 • Достъпни и коректни цени.
 • Незабавен отговор на обажданията.
 • Различни начини на плащане.
 • Денонощна работа.
 • Оперативно пътуване из града и областта.
 • Безплатна информационна поддръжка.

Характеристики на процеса при евакуация на обърната кола

Колата е високорисково превозно средство. Лошото време и други фактори могат да причинят инцидент, когато колата се преобърне по таван. Ако аварията е станала извън града, тогава проблемът може да е сложен поради висока снежна покривка или вискозитет на почвата.

И така, какво правите, ако колата ви се преобърне?

Процесът на евакуация зависи от метеорологичните условия. През зимата може да се наложи специално оборудване за почистване на района от снежната покривка около автомобила. Ако сте се преобърнали с кола в канавка с вискозна почва, ще можем да поставим колата на колела с помощта на хидравлична лебедка. Ако кормилното управление и шасито са дефектни, тогава трябва да се използва камион за теглене с платформа, за да се транспортира до автосервиз.

При проектирането на превозни средства производителят не предвижда използването им в обърнато състояние. Поради тази причина могат да възникнат разливи на масло и всяка искра може да се възпламени. Всички служители на фирмата знаят как да действат в подобни ситуации, което намалява рисковете.

С помощта на стрелата на кран-манипулатор нашите специалисти ще извадят лек и товарен автомобил от канавката, без да нанесат допълнителни щети. Ето защо, за да сведете до минимум последствията, трябва да се свържете само с професионалистите на Пътна помощ в София. Когато се обаждате, опишете подробно всички подробности за произшествието. Това ще ни помогне да разберем какво специално оборудване и техника са необходими.

Нуждаете се от спешна Пътна помощ за изтегляне?

Трябва спешно да поставите колата на колела?

Обадете се на GSM:  0878-424-097 / 0879-147-374 за връзка или оставете заявка на сайта и на E-mail: info@roadhelp.bg. Мениджърите ще се свържат с вас по удобен начин, ще приемат заявлението, ще посочат времето за пристигане на екипа за евакуация и повдигане на вашия автомобил и ще изчислят предварителната цена на услугите.

5/5 - (1 vote)

Коментари