И кой, ако не шофьорите, знаят какво е това – трескаво да търсят пътна помощ на магистралата или да звънят на приятелите си. Ето защо е по-добре всеки шофьор да се увери, че необходимите телефони за Пътна помощ са под ръка. В повечето от тези непредвидени случаи репатракът ще може да изтегли всяко превозно средство почти отвсякъде, както в града, така и извън него.

За съжаление нито един шофьор не е имунизиран от неприятни ситуации по пътищата. А през зимата, при слана, виелица или лед, вероятността от извънредна ситуация се увеличава многократно. Тези, които шофират повече от година, вероятно са попадали в подобна ситуация.

Теглещите камиони са различни или какво трябва да знае всеки шофьор

Ако ще викате репатрак, не забравяйте да опишете възможно най-подробно на диспечера причината за вашето обаждане.

Защо?

Просто е, трябва не само да доставите колата до най-близкия сервиз, но и да не я повредите по време на транспортиране и товарене или дори да предотвратите повредата да стане по-сериозна. Диспечерът трябва да знае каква техника е необходима за да Ви изпрати.

Изборът на камион за теглене на автомобили зависи от фактори като:

  1. местоположение на превозното средство (дере, канавка, асфалт и др.);
  2. вид техническа повреда;
  3. степента на увреждане на превозното средство (по време на пътнотранспортни произшествия;)

Така че, помислете за основните видове теглещи камиони.

Тегличи с фиксирана платформа
Репатрак до КАТ София на нов внос Ауди А3

Най-разпространеният, най-евтиният и най-лесният метод за евакуация. С помощта на кабел колата се изтегля на платформата. Този метод се препоръчва при леки щети и когато автомобилът не се намира в труднодостъпни участъци от пътя.

Платформа с кран

Предимството на този метод на автоевакуация е, че той може да извади вашия автомобил във всяко състояние и от най-недостъпните места. Този тип оборудване е много търсен сред напълно счупени автомобили. Единственото ограничение е теглото на автомобила.

Пътна помощ с хидравлична платформа


Пътна помощ София

Основната характеристика е, че може да обслужва по-тежки автомобили или автомобили с ниско окачване. При леки аварии този вид евакуация ще бъде както по-бърза, така и по-евтина.

Частично натоварване

Транспортирането на автомобила се извършва частично, само предните или задните колела са „захванати“ от хидравличния механизъм. Теглещите камиони, специализирани в частично натоварване, ще бъдат незаменими при работа в подземни паркинги или тесни улици.

Когато се обаждате, опишете подробно на диспечера естеството на произшествието или повредата, опишете възможно най-точно мястото, където се намирате и мястото, където ще трябва да транспортирате автомобила, не забравяйте да посочите модела, марката на автомобила , държавен регистрационен номер. И не забравяйте, че колкото повече информация можете да предоставите, толкова по-бързо ще пристигне Пътна помощ.

И бъдете готови да представите документи, потвърждаващи собствеността на автомобила (или пълномощно) на евакуационните работници, в противен случай колата ви ще бъде изпратена на арест.

Евакуатор за автомобили

Евакуацията на автомобили се извършва със специализирани автомобили, чиято основна задача е транспортирането на автомобили при авария, повреда и други трудни ситуации на пътя. Такава евакуация се извършва чрез частично или пълно натоварване на превозното средство върху платформата.

Евакуацията на автомобили е доста сложен технически процес, който изисква висококачествено обучение и умения. Всички камиони на нашата фирма Найденови Ауто се поддържат в отлично техническо състояние и преминават редовни проверки в специализиран автосервиз.

Необходимостта от такава услуга като лек камион за теглене възниква при неочаквана повреда на превозното средство, злополука или ситуация, която е направила невъзможно по-нататъшното придвижване.

Лесно е да поръчате репатрак в София! Обадете се на нашия диспечер на GSM: 0878-424-097 и ние ще дойдем с необходимото оборудване при Вас.

Където и да се намирате и каквото и да се случи с вашия автомобил, ние винаги сме готови да помогнем и да намерим решение за всеки проблем. Ние бързо и навреме ще доставим вашия автомобил с помощта на теглич до къщата или до сервиза.

Предлагаме денонощна евакуация на пътнически превозни средства по пътищата на София и Софийска област, както и други близки райони, ефективно, бързо, надеждно, 24 часа, 7 дни в седмицата на достъпни цени!

5/5 - (1 vote)

Коментари