Ако колата се повреди, възниква въпросът: кое е по-добро, по-лесно и по-евтино, да я поправите на място или да я закарате в автосервиз?

По принцип този въпрос е актуален и ако колата се повреди в града или извън него.

Много професионални евакуационни фирми, освен че предоставят тегличи, разполагат и с един или повече специални превозни средства за техническа помощ, които са оборудвани с цялото необходимо оборудване за ремонт на мястото на повредата.

Кое е по-добре да се обадите на пътна помощ за техническа помощ или за репатрак?

Всичко зависи от това какво точно Ви се е счупило на автомобила! И всяка ситуация трябва да се разглежда индивидуално.

Ако извикате да се извърши техническа помощ на място във всеки случай ще ви струва по-малко от влекача и последващи ремонти в автосервиз, но проблемът е, че не може да Ви помогне във всички случаи.

Какво е необходимо преди да извикате пътна помощ?

Всичко е много индивидуално според ситуацията, в зависимост от това какво точно е счупено по автомобила!

Затова на първо място е да се установи причината за повредата на автомобила!

Има само два начина да се идентифицира тази причина:

Първият начин предполага, че вие сами по всякакъв начин, който ви е наличен, ще установите причината за неизправността на вашия автомобил и ще съобщите за това на пътна помощ.

Вторият начин е да заплатите за тази услуга, предоставяна от пътна помощ за евакуация. Основният недостатък на този метод са допълнителните разходи, но пък най-надеждният.

Но има някои тънкости, които могат да се предложат. Ако фирмата, с която се свържете, предлага отстъпки може да се възползвате и да не ви струва много скъпо.
Репатриращ камион тип "пътна помощ"

Техническа помощ, репатрак или специалист механик?

В ситуацията, която обсъждаме тук, разумно решение е да се изпрати специалист механик на място заедно с репатрака. Той ще помогне да се определи неизправността на автомобила и ще се опита да я поправи на място. Ако механикът не успее, камионът с платформа ще извози автомобила до автосервиз или до адрес, посочен от собственика.

Недостатъкът при този метод е, че специалистът на влекача е с по-малко технически средства и инструменти от автомобила за специализирана техническа помощ. Има по-малко инструменти и следователно по-малко опции и възможности.

Какво представлява специализирания автомобил за техническа помощ?

Това е помощна кола, която е специално предназначена за ремонт на място, но може и да не помогне във всички случаи!

Какво е необходимо преди да извикате пътна помощ?

  1. Най-важното е да се определи какво точно е счупено. Това може да е най-трудното. Всички фирми за евакуация предоставят диагностични услуги, но такова отпътуване до мястото на повредата ще бъде платено.
  2. Знаейки причината за повредата, ще можете да определите на кого е по-добре да се обадите – на техническа помощ, или на камион за изтегляне!

Кога е по-добре да се обадите на техническа помощ за повреди?

Ако колата ви се нуждае от лек ремонт или трябва да се поправи някаква дреболия, определено е по-евтино да се обадите на техническа помощ.

Ако все още имате притеснения, че дори опитен специалист може да не успее да се справи на място, тогава извикайте пътна помощ с платформа.  Те ще пристигнат на място, ще проучат ситуацията и ако не може да я поправи, тогава камионът за теглене ще я извози.

Какви ремонти могат да се извършват на място?

Следните ремонти могат да се извършват на място:

  • ангренажен ремък (можем да закупим и доставим)
  • спукана гума
  • спукан радиатор
  • генератор, стартер
  • и други дребни повреди.

Но има ситуации, в които е по-добре незабавно да закарате колата в автосервиз, защото ремонтът й вероятно ще бъде дълъг и най-важното е необходимо специално сервизно оборудване, предимно асансьор.

БЛОГ – ПЪТНА ПОМОЩ Репатрак RoadHelp.bg – Пътна помощ, Репатрак, Roadside assistance – 24/7, за София и страната. Тел.: +359 878 424 097 ИМЕЙЛ: info@roadhelp.bg пътна помощ софия, денонощна пътна помощ превоз на МПС,

5/5 - (1 vote)

Коментари