Нов камион от Тесла

От представянето на камиона, Тесла казват, че това ще бъде най-качетсвеният, най-бързият, предлагащ голяма мощност камион в света.

Камиона развива от 0 до 120 км/ч за 20 секунди и то максимално натоварен, което го прави на-мощният и най-бързият камион в света.

Странното е че прави много ниска консумация на електричество, от 1 kWh/км.

Притежава 4 електрически самостоятелни двигателя, както и тракшън контрол.

Подобреният автопилот спомага за избягване на сблъсъци, централната позиция на водача осигурява максимална видимост и контрол, а ниският център на тежестта предлага защита при преобръщане. Всеки шофьор е отговорен за оставането на предупреждение и активност при използването на автопилота и трябва да е готов да предприеме действия по всяко време.

Електрическите разходи за енергия са половината от тези на дизела. С по-малко системи за поддръжка, Tesla Semi осигурява 200 000 долара + в икономия на гориво и двугодишен период на изплащане.

  • Пробег – 482 или 804 километра
  • Пълен автопилот
  • Задвижване и двигатели – 4 независими мотора на задните оси
  • Разход на енергия –  около 1 kWh на километър
  • Спестявания от гориво – 200,000 долара +
  • Ценови диапазон – 482 км пробег – 150,000 долара
  • Ценови диапазон – 804 км пробег – 180,000 долара
  • Базова цена за резервиване на бройка – 20,000 долара
  • Очаквана базова цена за препродавачи – 200 000 долара

Tesla Semi – понастоящем в прототипната фаза – има диапазон от 804 километра или 500 мили при пълно натоварване и високи скорости по магистралите, твърди Тесла и споделя редица компоненти с Model 3 Sedan, за да се намалят разходите. Производството е планирано да започне през 2019 година.

Ще бъде голям бонус за фирмите превозвачи, тъй като ще им спести доста разходи по консумативи и гориво. Минус може би ще е пълният автопилот, който вероятно в началото може би ще предизвивква проблеми въпреки чуствителната и висока технология. Нас лични ни притеснява само това, не и самият камион.

В следваща тема пък ще поместим нов абсолютно безпилотен камион, който се надяваме поне в близките години да не бъде пуснат на пътя, въпреки че китайците говорят за доста успешното му представяне. Освен другото ще предизвика световен икономически глад, тъй като милиони шофьори ще останат без работа, а са доказани професионалисти.  Транспортните браншове са едни от най-големите и водещи в икономията

Полезни връзки:

Пътна помощ софия, пътна помощ, репатрак,  денонощна пътна помощ, patna pomosht sofia, patna pomosht, putna pomosht, repatrak, roadside bulgaria, tow services bulgaria

5/5 - (3 votes)

Коментари