Ръчната скоростна кутия постепенно отстъпва място на автоматичната скоростна кутия и вариатора, благодарение на което шофирането е значително опростено. Но, както показва практиката и опитът при шофиране, колкото по-сложен е механизмът, толкова по-скъпа е поддръжката и ремонтът.

Предимствата на машините с ръчна скоростна кутия пред автоматичната машина са по-опростени. И ако по пътя възникне извънредна ситуация, нашата фирма за Пътна помощ Найденови Ауто е готова да предложи няколко начина за транспортиране на повредена и обездвижена кола с репатрак.

Характеристики на евакуация на автомобил с ръчна скоростна кутия

Най-лесният начин за евакуация на превозни средства с ръчна скоростна кутия е тегленето със стоманено въже. Въпреки това, ако имате малък опит в шофирането, този метод може да бъде доста опасен. Например, водачите на двете превозни средства трябва да действат синхронно, да поддържат дистанция, да избягват внезапното спиране, плавно да избягват препятствия и да следят степента на напрежението на теглича. Имайте предвид също, че в голям град с натоварен трафик е трудно да се намери шофьор, който да предложи изтегляне по този начин.

За това ви препоръчваме да се свържете с нашата фирма за Пътна помощ в София, ние ще осигурим бърза и безопасна евакуация на вашия автомобил. В зависимост от ситуацията, товаренето и транспортирането на машината с механика се извършва по следните методи:

  • Шофиране по рампите до платформата самостоятелно;
  • В случай на блокирани колела, нашите експерти ще натоварят превозното средство на теглич с помощта на хидравлични крикове и подвижни колички, докато плъзгащата се платформа се спуска до нивото на земята, а автомобилът се изтегля върху нея с електрическа лебедка;
  • Частично натоварване само на преден или заден мост – подходящ за евакуация на микробуси или малки и средни камиони.

Има смисъл да ни се обадите в случай на авария, неизправност, сблъсък, попадане в канавка или снежни преспи. Техническите възможности на нашите платформи ще ви позволяват да изтеглите автомобили от всякакъв модел и товароносимост.

Audi S8 W12 Long

Теглене или евакуация? Какво е по-добре?

Като се има предвид, че ръчната скоростна кутия е по-малко уязвима от автоматичната скоростна кутия, шофьорите често се надяват да решат проблема чрез теглене, помощ от приятел или от преминаващ непознат. Но това решение може да не е възможно поради няколко фактора:

  • Интензивен трафик;
  • Трудна ситуация на пътя;
  • Повреда на автомобила.

Тези обстоятелства правят невъзможно не само тегленето, но и транспортирането с частично натоварване. Но дори и при по прости случаи опитите да не се използва репатрак могат да доведат до допълнителни повреди на автомобила, особено на градска улица с голям трафик.

Каквато и да е ситуацията, най-безопасно е да се прибегне до професионална Пътна помощ, дори когато транспортирате машина с ръчна скоростна кутия.

Заложете на професионалистите от Пътна помощ в София, които ще извършат услугата качествено. Предимствата са:

  • Работим във всички райони на София и областта;
  • Средното време на пристигане при повикване е не повече от 40 минути;
  • Опитни специалисти осигуряват безопасно натоварване с фиксиране и бърза доставка в правилната посока;
  • Ние гарантираме безопасността на вашия автомобил – извършваме всички дейности с особено внимание.

Съгласете се, в случай на повреда на вашия автомобил и теглене със стоманено въже, ще бъде трудно да получите обезщетение за причинените щети. По този начин, ако вашето време е ценно и не искате да рискувате безопасността си, обадете се на нашата фирма Найденови Ауто – ние работим при всякакви критични ситуации.

5/5 - (15 votes)

Коментари