Днес микробусите и товарните бусове играят огромна роля в логистиката както в големите градове, така и в малките населени места. Използват се като таксита с фиксиран маршрут, с тяхна помощ се превозват малки обеми товари. Успехът за малкия и средния бизнес понякога зависи от изправността на тези превозни средства.

Но понякога има ситуации, когато микробусите се превръщат от превозни средства в транспортируеми обекти. Причината за това може да са аварии,  планови ремонти и др. В този случай фирма Найденови Ауто ЕООД, която разполага с всичко необходимо за бързото и безопасно транспортиране на микробуси, може да се превърне в надежден помощник за Вас.

Репатрак и превоз на бусове


Репатриране на бус

Нашата фирма Найденови Ауто ЕООД подхожда отговорно към превоза на бусове. Този тип автомобили, тежки и обемисти, се нуждаят от внимателно боравене с тях. Само професионалисти, които могат да евакуират микробуса бързо и без повреди, могат да работят с такива автомобили.

Основните изисквания за превоз на микробуси са: репатрак с висока товароподемност и способност за побиране на големи превозни средства. Използват се кранове с голям капацитет и подсилени платформи.

При създаване на поръчка за превоз на микробус, клиентът трябва да предоставят пълна информация: неговия модел и приблизителни размери. Познавайки тази информация, нашите специалисти ще изберат подходяща платформа за репатриране.

Ако буса е с дълга основа се изролзва частично натоварване на платформата на репатрака, но за тази цел е необходимо поне една от осите да е непокътната. Ако ходовата част е повредена, може да се наложи цялостно натоварване на платформата. За предпазване на превозваните превозни средства от повреди и разрушаване се използват допълнителни крепежни елементи.

Евакуацията на микробуси е доста сложна и отговорна операция. Въпреки че микробусът не може да надвишава средния размер по отношение на размери и тегло, репатрирането му има редица характеристики и изисква професионални  услуги.

Първо, центърът на масата на буса е по-висок от този на лек автомобил като със сравним размер. Поради това микробусите са по-податливи на преобръщане в случай на авария по пътя. В този случай операторът на репатрак е длъжен да има подходяща техника – теглич с манипулатор, солидни управленски умения и опит в работата с преобърнати автомобили. Тоест, трябва да се обадите не само на фирма, която извършва Пътна помощ, но и на професионалисти с безупречна репутация. Спестяванията от такава услуга ще ви струват много по-скъпи ремонти и дори необходимост от закупуване на нов бус.

Пътна помощ за Бус

Фирма Найденови Ауто може да превози всякакви бусове, автобуси, микробуси и т.н. до 10тона. Доверете се на опита в репатрирането на бусове в София и страната!

На второ място, микробусите се правят на базата на шасита за леки автомобили. Тъй като микробусът е по-тежък, шасито и каросерията му, ако е носеща, са по-тежки за натоварване.

При неуспешно или неточно репатриране на буса може да получи допълнителни щети. Тоест тук отново спестяването от репатрак струва многократно повече по време за ремонт.

Трето, за предпочитане при микробусите да се превозват с частично натоварване, както се казва – на половин скорост. В този случай задните колела на буса се движат по пътя. Защо се предпочита това?

В този случай, колкото по-малко операции се извършват по време на извозването, толкова по-малко щети.

Идеален вариант за извозване на бусове на половин платформа е с манипулатор, сгъваеми рампи и регулируеми ограничители за предните колела. Ниското товарене позволява без усилие да извозвате предната част на буса върху платформата, не претоварва задните колела, а малкият му размер и отличната маневреност го правят удобно за придвижване до обекта.

И накрая, репатрирания бус може да съдържа товари или вещи на пътниците, за които водачът носи отговорност. Колкото по-малко ненужни манипулации са правени по време на извозването, толкова по-малка е вероятността от допълнителна повреда на товара и размера на щетите.

Както можете да видите, извозването на бусове по същество има само една, но много важна характеристика: трябва да се извърши от един знаещ и опитен професионалист.

Разходите за транспортирането на бусове се изчисляват на базата на показатели, сред които са местоположението, вида и състоянието на превозното средство и техниката, използвана за репатрация. В резултат на това цената е изгодна.

Обадете ни се на телефоните за връзка: 0878-424-097 / 0879-147-374 и получете навременна Пътна помощ, независимо къде се намира разбитият Ви бус.

5/5 - (1 vote)

Коментари