Стартирането на двигателя на автомобила след пълно зареждане на акумулатора трябва да се извършва внимателно.

Непрофесионалното зареждане на акумулатора може да причини техническа повреда или сериозни електрически повреди на автомобила. Не бива да рискувате да се опитвате да разрешите проблема сами. Свържете се с нас фирма Найденови Ауто за град София и ние ще стартираме двигателя в строго съответствие с правилата за експлоатация.

Опитните автомеханици и специално оборудване с технически средства и инструменти, необходими за решаване на техническия проблем от всякакво ниво на сложност, ще разрешат проблема в най-кратки срокове. Нашите механици използват оборудване и методи, одобрени от производителя на превозното средство. Освен това всички действия са застраховани и гарантират високо качество на работа.

Основните стъпки при стартиране на двигателя:

Определяне местоположението на акумулатора. Обикновено е разположен под капака, но редица модели от Mercedes, BMW, Audi и други марки се различават по нестандартното им оборудване. Например, може да бъде разположен както в багажника, така и под задната седалка във вдлъбнатината на калника.

Подгряване на колата. След старта е необходимо да изключите проводниците и да загреете автомобила, това е особено важно, ако е била предоставена помощ при стартиране на двигателя при замръзване на автомобили с дизелов двигател. След това трябва да изминете няколко километра, за да може да се зарежда от генератора.

Кога се нуждаете от помощ за стартиране на двигателя?

Как да гледаме колата си ? - Пътна Помощ 24/7 RoadHelp.bg

Като правило проблемите със стартирането на автомобила възникват в няколко случая:

Стар акумулатор, който не може да задържи пълното зареждане. В градски цикъл на шофиране с често пускане на двигателя капацитетът му намалява изключително бързо, така че не е изненадващо, че в един момент той просто няма достатъчно мощност за стартиране.

Забравили сте да изключите фаровете, радиото на автомобила. Това е често срещана грешка не само за начинаещи, но и за опитни шофьори. Въпреки наличието на предупредителен сигнал, при бързане се забравят елементарни правила, което води до пълно разреждане на акумулатора.

Прекомерно разреждане на акумулатора при замръзване. Ниските температури влияят отрицателно върху работата на му. Не всеки държи автомобилите си в отопляем гараж, така че през зимата е напълно възможно да се сблъскате със ситуация, когато е невъзможно да стартирате колата. Дори новите акумулатори са склонни към този проблем, ако автомобилът не е бил използван в продължение на няколко дни.

Нашите механици имат достатъчно опит и умения за да възстановят тока в акумулатора на Вашия автомобил.

Ще дойдем на посочен от Вас адрес и ще Ви подадем ток, а това ще ви струва само 30лв за гр. София.

Ако проблема не бъде отстранен след подаване на ток от нас, то ние предлагаме и услуга доставка и монтаж на нов акумулатор на ваш адрес.

5/5 - (7 votes)

Коментари