Всеки вид транспорт, независимо от общите му размери и умения на водача, може да се нуждае от транспорт. Мотоциклети, мотопеди, скутери, ATV, бъгита, товарни мотоциклети доста често трябва да се превозват от едно място на друго. Има повреди, пътни инциденти, от които никой не е застрахован, просто се преместват от едно място на друго.

Мотоциклетът или друго двуколесно превозно средство е относително леко и мнозина може да си помислят, че това е предимство по време на транспортиране. Но това не е така. Има няколко специфични особености при превоза на двуколесни моторни превозни средства, които се дължат на конструктивните особености на този вид транспорт.

Пътна помощ падаща платформа

Транспортирането на мотоциклета трябва да има допълнително закрепване. Крепежни елементи, затягащи колани и скоби, предназначени специално за транспортиране на мотоциклети, мотопеди, скутери.

Транспортирането на мотоциклет се извършва с помощта на специално ремарке или платформа, която е предназначена специално за транспортиране на такива видове моторни превозни средства.

Трябва да се отбележи, че по-голямата част от агрегатите на двуколесните моторни превозни средства са разположени навън, така че могат лесно да бъдат повредени.

Транспортирането на мотоциклети или други двуколесни превозни средства са в изправено положение, за да се избегнат повреди по пластмасовите части на тялото.

Безопасността на товара се осигурява от специални закрепвания и държачи на колелата. За стабилност се използват опъващи колани, които осигуряват почти пълна неподвижност на транспортираното оборудване и съответно неговата безопасност.

Транспорт на мотоциклети, АТВ, скутери

За четириколесните моторни превозни средства също се изискват специални крепежни елементи и скоби, които съответстват на размерите на всеки вид транспорт.

Трябва да знаете, че мотоциклетите, мотопедите, скутерите никога не трябва да се теглят. Двуколесните могат да се транспортират само на специално подготвени платформи, предназначени за превоз на такива превозни средства.

Когато искате да изтеглите или транспортирате с Пътна помощ София , не е нужно да спестявате пари. Тъй като транспортирането на моторни превозни средства и разходите за самия транспорт не са сравними с проблемите, възникващи в случай на изтегляне или неправилен транспорт, това ще ви струва много повече. В изключителни случаи можете да теглите мотоциклети с кош и четириколесни моторни превозни средства, но това трябва да става при спазване на всички правила за теглене.

Обадете се на Пътна помощ, ако се нуждаете от транспорт или евакуация, в удобно за вас време, посочете местоположението на мотоциклета и дестинацията.  Това е всичко!

5/5 - (3 votes)

Коментари