За всички, които предпочитат да пътуват с кола (независимо дали са на дълги разстояния или наблизо), пакетът за пътна помощ с вашата автомобилна застраховка включва цялото необходимо покритие.

Факт е, че услугите се различават значително в дадена застрахователна компания и освен това дори в рамките на една и съща компания е възможно да се предложат различни пакети услуги.

И така, на каква помощ можете да разчитате, когато закупите качествен пакет за пътна поддръжка със застраховка от водещи застрахователни компании?

Аварирала кола.

Репатрак - София
Репатрак София от 30лв.

Ако колата ви се повреди или претърпите инцидент и не може да продължи да се движи, застрахователната компания ще осигури теглещ камион – репатрак. Добрият пакет за пътна помощ включва теглене без ограничение на разстоянието.

На практика това означава, че ако сте принудени да оставите колата в автосервиз в резултат на инцидент по време на пътуване, вие сами избирате къде да се извърши ремонта.

Местна техническа помощ.

Подаване на ток

Ако повредата на автомобила или неизправностите в резултат на произшествие могат да бъдат отстранени на място, застрахователната компания ще осигури застраховка на механик и ще заплати работата му в рамките на сумите, посочени в полицата.

Подмяна на спукана гума.

Репатриране на джип Honda с нарязани гуми - Пътна помощ - 0878 424 097
Репатриране на джип Honda с нарязани гуми – Пътна помощ – 0878 424 097

Ако се спука гума, пътна помощ ще изпрати техник да я смени с резервна. Това обикновено отнема не повече от четиридесет минути. Освен това имайте предвид, че в някои случаи застрахователните компании предлагат специални условия, които покриват не само работата по подмяна на гумата, но и разходи за джантата, ако е повредена.

Проблеми с горивото.

доставка на гориво

Ако на пътя останете без гориво, застрахователната компания ще организира тегленето на колата до най-близката бензиностанция. Ако по погрешка сте напълнили бензин вместо дизел или обратно (и това се случва), застрахователната компания ще плати за изтеглянето й до сервиза.

Хотел за застрахованите.

Ако повреда или инцидент са възникнали извън града, в който живеете, и ремонтът на автомобила се забави, можете да разчитате, че застрахователната компания ще плати престоя ви в хотел за няколко дни в рамките на сумата, посочена в договора. Броят на тези дни е посочен в застрахователните условия и по правило зависи от това дали това събитие е настъпило в България или в чужбина.

Резервна кола.

Ако автомобилът ви се озове в сервиз и ремонтът отнема време, ще ви бъде предоставена безплатна, резервна кола. По правило срокът на използване на резервна кола е ограничен. При добра застраховка може да отнеме до две седмици, което в повечето случаи е достатъчно време за завършване на ремонта.

Денонощна поддръжка.

Надеждните застрахователни дружества предлагат денонощна пътна помощ, така че дори инцидентът да се е случил в неделя, веднага ще ви бъде предложена опция за най-бързо разрешаване на проблема.

Сключвайки автомобилна застраховка, ще си осигурите спокойствие по време на шофиране.

5/5 - (7 votes)

Коментари