Сред разнообразната строителна техника са мотокарите, които са търсени особено често. Напоследък тези малки мотокари много често се придвижват от едно място до друго, помагайки за преместването на най-различни неща и съоражения. Също така на строителни обекти, в складове или други търговски и промишлени помещения е невъзможно без тях.

Какво представляват мотокарите?

Те са специални машини, предназначени за извършване на повдигане и транспортиране на различни видове товари. В зависимост от вида и предназначението си, мотокарът има способността да хваща, повдига, мести, подрежда и транспортира на къси разстояния.

Като допълнение към функциите за повдигане и транспортиране, някои видове мотокари се използват и за различни допълнителни видове работа. Например премахване на сняг, пясък, отломки, на строителна площадка или склад, монтиране на техника и много други.

Трудно е да си представим съвременния свят, или по-скоро неговата търговска и индустриална част, без мотокари.

Пътна помощ

Кои са основните видове мотокари?

В зависимост от задачата, която трябва да се изпълнява, както и от естеството и спецификата на работата се използват различни видове мотокари.

Има 4 основни типа мотокари, а именно:

Един от най-разпространените видове мотокари, необходими за работа с товари на парче. С него можете лесно да товарите и транспортирате палети с товари на къси разстояния.

Вилици мотокар, или по-скоро две масивни и дълги метални вилици, са основният работен инструмент на този тип мотокар.

Мотокар с една кофа. Обикновено това са малки машини с кофа, разположена пред кабината на водача. С помощта на тях се почистват малки улици от сняг през зимата, а също така транспортират пясък, натрошен камък, пръст, чакъл и различни други насипни товари на строителни обекти, както и при обслужване на различни терени.

Мотокар за насипни товари. Този вид много прилича на предишния, има и един черпак, който е основният му инструмент. Разликата е само в размерите и възможностите. Този тип мотокар може да извършва по-обемна и сложна работа на различни насипни товари.

Мотокар с кофа и асансьор. Сигурно сте виждали такива мотокари през зимата в града, които почистват снега от пътя с големите си „лапи“. Тези машини са предназначени за непрекъсната работа, оборудвани са с асансьор, който премества сняг или друг насипен материал с помощта на голям брой малки кофи, монтирани на подвижна лента.

Как се репатрират различните видове мотокари?

Всички тези видове са обединени под една обща характеристика – движат се изключително бавно в сравнение с другите видове превозни средства и е изключително трудно да се прехвърлят самостоятелно от точка „А“ до точка „Б“.

Ето защо, ако трябва да транспортирате мотокар, един или повече, имате нужда от специализиран транспорт, който ще ви помогне безопасно и бързо да го достави до желаната точка в София или Софийска област или който и да е близък район.

Ако използвате репатрак с дълга платформа за превоз на няколко мотокара едновременно, ще ви излезе по-евтино!

Теглещите платформи на Пътна помощ в София са много подходящи за тази цел, с помощта на които можете лесно да повдигнете мотокара върху платформата и също така да го закрепите. Но други видове платформи също могат да се справят с тази задача.

Ако трябва да транспортирате няколко превозни средства, тогава като спестяване на разходи се препоръчва да използвате репатрак с дълга платформа, които могат да натоварят няколко мотокара едновременно. Този транспорт ще ви излезе по-евтино.

Доверете се, на услугите на Пътна помощ в София на фирма Найденови Ауто ЕООД!

5/5 - (1 vote)

Коментари