Някои шофьори, попаднали в неприятна ситуация, дори не знаят как да открият репатрак. Най-често в това положение трябва да се доверим на пътна помощ.
Когато има повреда на пътя, те са изгубени и не знаят какво да правят. Собствениците на превозни средства с дълъг стаж на шофиране, многократно попадащи в трудна ситуация и вече научени от горчивия си опит, като правило, имат няколко контакта на Пътна помощ. Защото бързото обаждане на репатриращо превозно средство, помага за бързото решаване на проблема.

Как да изберем правилната фирма за репатриране?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете правилната фирма за теглене:

 • трябва да се свържете с специалисти с богат опит и положителна обратна връзка;
 • важно е да имат специално оборудване, тъй като надеждната услуга трябва да разполага с всички необходими товарачи;
 • бързо пристигане при повикване;
 • фирмата трябва да предостави гаранция за безопасността на транспортирания автомобил.

Не трябва да се свързвате със съмнителни фирми, тъй като сред услугите на репатрак и пътна помощ се срещат измамници. Можете да вземете номера от приятели или роднини, които многократно са използвали услугите им.

репатрак

Защо посредниците не са добра идея?

В много градове, има посредници, които предоставят услуги за транспортиране на автомобил. След обаждането те започват да търсят безплатно оборудване. В тази връзка цената на услугата се увеличава, тъй като посредниците вземат определени проценти за себе си. Средно към реалния разход се добавят още 20-30%. Важно е да знаете, че такива фирми не дават никакви гаранции за ефективността на евакуационните услуги. Като правило те си сътрудничат с малки фирми, които имат малък автопарк.

С какви проблеми може да се сблъска шофьорът, когато се свърже с посредници:

 • дълго време се чака за репатриращ камион;
 • непланирани надплащания;
 • несъответствие на пристигналата техника с нуждите на собственика на превозното средство, например товароносимостта на влекача няма да съответства на масата на автомобила.

Неподходящият теглич може да причини още по-сериозни щети, така че е по-добре да потърсите помощ от надеждни специалисти, които могат да гарантират качествени услуги.

Как да разберете дали сте попаднали на посредник?

След като наберете номера на избраната компания, трябва да обърнете внимание на това, което пита диспечерът. Ако разговорът е ограничен само до местоположението на счупената кола, тогава това е лош знак. Пътна помощ в София, която предоставя услуги за евакуация, определено ще попита за марката на автомобила, теглото, наличието на щети и степента на достъпност.

Какви са предимствата на Репатрак в София – лицензирана фирма, която извършва репатриране на всякакви автомобили с различна товароносимост?

 1. Голям автопарк с различни видове специално оборудване. Това са кранове товарачи, теглич със стационарни и хидравлични платформи, специално оборудване с възможност за частично натоварване на автомобил.
 2. Квалифицирани служители. И не само директно извършване на товарене, но и диспечери, които ще могат правилно да определят вида на влекача, необходим във всеки конкретен случай и да назначат логистика.
 3. Оборудване на влекачи с GPS навигационни системи. Това позволява не само да се избере най-бързият маршрут, но и да се проследи движението на репатрака от диспечерската служба. Някои фирми използват мобилни приложения, които позволяват маршрутът им да се проследява директно от клиента.
 4. Ниска цена на услугите за евакуация. Цената на услугите за теглене зависи от редица фактори. Това може да бъде отдалечеността на клиента, сложността на товарене, вида на поръчания теглещ камион, вида на превозното средство за евакуация.

Днес една от обещаващите области в развитието на тази индустрия може да се нарече трансформирането на услугите за евакуация в големи автомобилни услуги, които могат да извършват ремонт на автомобили, подаване на ток, зареждане с гориво, доставка и смяна акумулатор на място в София и други. Това ще позволи на най-надеждните, доверени компании да се наложат на пазара и да предоставят пълно обслужване на своите клиенти.

5/5 - (1 vote)

Коментари