Автомобилът за някои от нас се превръща в мястото, в което прекарваме повече време дори от домовете си. Превозното ни средство е нужно, за да достигнем до работа, да заведем децата на училище, да отскочим до магазина или да отидем на почивка. Колата се е превърнала в една необходимост, затова трябва да се погрижим за нея подобаващо.

Закупуване на автомобил

В случай че в момента сте в търсене на нов автомобил втора ръка, ви съветваме да потърсите внимателно и да проучите добре бъдещата си кола. Мислете за превозното си средство като дългосрочна инвестиция, която ще разчитате в дългосрочен план. Също така предварителното проучване на автомобила, ще ви спести излишни разходи и загуба на време. За целта може да използвате платформата Vinturbo. Благодарение на нея ще получите бързо и лесно  информация за техническите данни на автомобила, неговата сервизна история и дали не е краден.

Защо да обслужвате колата си?

След като вече сте закупили своя колата би следвало да преминете към нейното обслужване. Макар че законът не ни задължава по никакъв начин да обслужваме редовно и с качествени консумативи автомобила си, то със сигурност съществуват достатъчно обективни причини, поради които е задължително да се грижите за изправността на колата си.

Безопасност

Безопасността винаги трябва да е на първо място. Поради това редовното обслужване на колата, ще ви помогне да идентифицирате по-рано потенциалните проблеми по него преди те са станали наистина сериозни и застрашаващи здравето и живота на пътниците. При редовното обслужване ще се извърши детайлна проверка на критичните места. Пример за такива са спирачната система и окачването. На пръв поглед колата може да изглежда в отлично състояние, но с трупането на километрите – се увеличава и амортизацията. С профилактиката ще сте сигурни в автомобила си и неговата перфектна работа. Редовното обслужване осигурява спокойствие и предотвратява евентуалната нужда от пътна помощ услуги.

Спестяване на пари

Отлагането на обслужването на автомобила на определен период, за да спестите определени пари, наистина е неоправдана икономия. Осъществяването на регулярна поддръжка може да помогне за ранното откриване и отстраняване на проблеми, които по-късно могат да станат много по-скъпи и трудни за поправяне. Нека вземем за пример моторното масло, което е задължително за смазване и защита на движещите се компоненти във двигателя на вашата кола. Без смазочния продукт вашият мотор може да се повреди до такава степен, че неговият ремонт или подмяна да излезе “много солено”. Съветваме ви да заложите в графика си със задачи – посещение в сервиза, което включва проверка на моторното масло и, ако е необходимо, замяна на старото с ново, специално проектирано за вашата кола, за да работи двигателят безпроблемно.

Редовното обслужване ще помогне на шофьорите да оптимизират разходите, свързани с бензиновата помпа. Смяната на маслени и въздушни филтри гарантира по-плавно работещ двигател и по-икономична кола, докато решаването на казуси като например напомпани гуми, ще намали съпротивлението при каране и ще подобри разхода на гориво.

Освен това, ако не обслужвате автомобила си, увеличавате шансовете да претърпите повреда – което е едновременно скъпо и неудобно. В такъв случай ще се наложи да прибегнете и до услугите на репатрак. Повярвайте ни това е доста скъпа услуга, понякога е трудно да намерите навреме пътна помощ. Така, че защо просто не си спестите просто нервите, времето и евeнтуалните скъпи ремонти?

Дълго време за каране

Нека си говорим реално, редовното обслужване на вашето превозно средство несъмнено ще увеличи експлоатационния живот на автомобила. Точно като с нашия организъм – колкото повече се грижим за него, толкова по-добре се чувства той. По същия начин колкото повече се грижим за колата си, толкова по-дълго ще може да я използваме. Редовното обслужване е от решаващо значение, в случай че искате да се насладите на дълги години спокойно шофиране.

Поддържане на стойността на превозното средство

Пазарът на автомобили втора ръка винаги е силно конкурентен, а купувачите очакват добър автомобил за парите си. Превозно средство, което  се обслужва редовно – или дори по-добре има пълна история на обслужване – вероятно ще привлече повече потенциални купувачи и по-висока цена.


Пътна помощ

Препоръчваме ви да се грижите добре за автомобила си и да избирате мъдро нов автомобил на старо. Не забравяйте, че Vinturbo е вашият надежден източник за историята на вашата кола.

5/5 - (9 votes)

Коментари