Ако сте дългогодишен собственик на автомобил и вече обмисляте продажбата му, както и замяната му с по-нов, по-бърз или по-комфортен модел, тогава трябва да знаете за триковете, които ще изстрелят Вашата обява в челния списък. В тази статия ще откриете цялата полезна информация, която Ви е нужна, за да продадете автомобила си бързо, лесно и на цената, която искате, публикувайки обява в Automoto.bg.

Сайт за авто обяви

Как да направя перфектните снимки?

Потенциалните купувачи първо са привлечени от атрактивни висококачествени снимки на желания автомобил, и чак след това обръщат внимание на текста. Така че, за начало се фокусирайте върху снимките, с които ще покажете най-доброто от колата си (разбира се, ако автомобилът има забележки, също трябва да ги снимате).

Снимките трябва да са добро качество, в идеалния случай трябва да са от различни ъгли. За фон на снимките може да използвате празен паркинг, поляна или друго празно пространство, където погледът на потенциалния купувач няма да се разсейва от странични елементи. Задължително снимките трябва да са направени на дневна светлина, като внимавате да няма неприятни отблясъци от слънцето върху автомобила.

Как да създадем подходящ текст за нашата обява за продажба?

Съществуват няколко фактора, които оказват влияние върху първото впечатление на потенциалния купувач. На първо място е пълнотата в описанието на обявата. В обявата опишете автомобила възможно най-подробно, като наблегнете на неговите положителни страни. Примерно, ако разполага с голям багажник, подчертайте го. Семействата с деца търсят точно такъв тип автомобили. Ако имате нови джанти, които са със специална шарка – не мислете, че това е маловажно.

Вторият фактор, който определено би повлиял на купувача, е стилът в който е написана обявата. Не използвайте жаргонен или вулгарен език. Придържайте се към граматически коректен стил на писане.

Третият фактор е грамотно писане – без правописни грешки. Ако имате нужда от помощ в създаването на текста на обявата, не се колебайте да я потърсите!

Как да създадем заглавие за нашата обява за продажба?

При създаването на заглавие на Вашата обява, обърнете внимание на избора на ключови думи, които лицето, търсещо автомобил за продажба, ще напише в търсачката. Това обикновено са – марка и модел на автомобила, година на производство, нов, в отлично състояние, цена.

Кажете на бъдещите собственици или потенциални купувачи за Вашето отношение към колата, възможните инциденти, драскотини, значителни ремонтни дейности или подмяна на компоненти. Ако това не е посочено, може да поясните тези подробности по време на телефонния разговор с клиента.

Определяне на цената за Вашия автомобил

По правило никога не може да вземете толкова пари за Вашия автомобил, за колкото сте го купили, или колкото сте инвестирали в подобрения по него, или в ремонти. Може да разгледате сходни обяви на Вашата и да прецените каква би била адекватната цена за автомобил в сходно състояние, същата марка и година. Не слагайте прекалено висока цена, с идеята по-късно да я намалите. Неоправдано завишената цена по-скоро ще отблъсне потенциалните купувачи, и те няма да се свържат с Вас.

5/5 - (1 vote)

Коментари