Услугите с репатрак през зимния сезон трябва да бъдат с повишено внимание, доверете се на професионална пътна помощ през цялата година.

Шофирането през зимните месеци е най-опасно. По пътищата има много инциденти, а някои шофьори не могат да се справят без помощта на Пътна помощ. В помощ на собствениците на повредени или катастрофирали автомобили има специализирани фирми, които предоставят различни видове влекачи в зависимост от ситуацията.

Водачите на леки автомобили трябва да се подготвят предварително за зимата и усложнените ситуации по пътищата. В крайна сметка, както знаете, състоянието на пътната настилка с настъпването на замръзване не винаги остава безопасно. Това може да бъде лед, снеговалеж или снежни преспи. Въпреки факта, че градските и общинските служби се опитват да почистят пътищата, те не винаги успяват да се справят с лошото време навреме, особено сутрин, в час пик.

Тези причини създават трудности не само за градските служби, но и за обикновените шофьори на автомобили. Всички тези фактори провокират както леки, така и големи инциденти не само по градските пътища, но и по магистралите. Според статистиката броят им през зимния сезон надвишава броя на произшествията през останалата част от периода. Ето защо, опитни собственици на автомобили винаги трябва да имат под ръка телефонния номер на Пътна помощ.

Услуги с пътна помощ и репатрак

Как да избегнем инцидент през зимата?

За да избегнете възникването на неприятни ситуации, по-добре е да се въздържате от шофиране при неблагоприятни метеорологични условия. Ако все още трябва да използвате кола, тогава трябва да помислите предварително за мерките за безопасност под формата на малка лопата и гуми с шипове. Когато планирате дълго пътуване, не забравяйте да проверите прогнозата за времето и ситуацията с трафика. И още повече, не трябва да превишавате ограничението на скоростта, дори ако пътят е свободен.

По-опитните шофьори бързо се адаптират към нов начин на шофиране, но начинаещите се нуждаят от известно време, за да свикнат с новата реакция на автомобила. Но това, което ги обединява е, че при пътен инцидент трудно всеки може да мине без помощта на репатрак.

Какво предлагат специалистите от Пътна помощ в София?

Нашите опитни специалисти през цялото време на работа са се доказвали като истински професионалисти в своята област. Предлагаме сервиз, с който работим и се е утвърдил като компетентен и надежден изпълнител. Извършваме услугите си бързо и денонощно, с помощта на модерна специализирана техника.

Нашите служители внимателно ще натоварят Вашия автомобил и ще осигурят транспортирането му безопасно до мястото на ремонт или паркиране.

Услуги с репатрак през зимния сезон

През зимата ситуацията по пътищата е много по-опасна, отколкото през лятото. Лед, сняг или „каша“ както в града, така и в селските пътища. Процентът на злополуките или повредите на оборудването нараства. Продължителният престой в незагрята кола е опасен не само за здравето, но и за живота. Именно в такива ситуации са необходими услугите на влекач през зимата. За да не замръзнете на пътя, а да се транспортира колата до паркинга или до автосервиз.

Най-честите причини за обаждане на Пътна помощ през зимата са:

  • батерията е разредена;
  • брави са замръзнали;
  • не стартира на студено;
  • злополука;
  • заседнал в снежна преспа;
  • пробил колелото;
  • лоши климатични условия.

Важната роля на репатрака!

Повреда на автомобила през зимата. Незабавно извикайте репатрак.

Теглене през зимата периодично се изискват за различни видове превозни средства. Проблеми могат да възникнат както с лек автомобил, така и с товарни автомобили. Много често инцидентите стават с участието на един автомобил, особено ако е товарен. В крайна сметка управлението на товарния транспорт без подходящ професионализъм е невъзможно. За такива машини са необходими товарни теглещи платформи, които могат да теглят тежък камион до местоназначението или за ремонт.

За леки автомобили, джипове и микробуси има и други видове влекачи. Ето защо, когато се обаждате на теглещ камион, трябва да разкажете подробно за случилата се ситуация, да опишете колата си и нейните характеристики.

Всеки шофьор трябва да има записан телефонен номер на Пътна помощ.

5/5 - (1 vote)

Коментари