Презареждането на акумулатора на автомобила е процедура, от която всеки се нуждае рано или късно. Какво може да причини изтощаване на батерията?

Причините могат да бъдат няколко – от проблеми с двигателя до работата на самия акумулатор. За обикновения собственик на автомобил няма значение каква е била основната причина за повредата.

Основното за него е да отстрани проблема възможно най-бързо, защото това се случва в най-неподходящия момент – по средата на пътя или преди да тръгне, така че нашите специалисти ще помогнат за решаването на проблема ви и ще осигурят услуга подаване на стартов ток на запалване на автомобила и за презареждане на акумулатора на автомобила на място.


Пътна помощ Репатрак София - Доставка и смяна акумулатор на място в София

Погрешно е да се смята, че акумулаторът може да се повреди само при студено време. Разбира се, ниските температури значително допринасят за замръзване на батерията, но дори през топлия сезон акумулаторът на автомобила може да се разреди.

Причините за това са различни: от забравено през нощта електрическо оборудване – радио, фарове и други.

Ако шофьорът не може да запали колата, това се превръща в проблем за него. В такава ситуация всеки собственик на автомобил се паникьосва и започва да прави грешка след грешка и дори може да запали колата си неправилно от съседна кола.

Първо, той ще върти ключа в запалването отново и отново с надежда, че ще запали. В най-добрия случай това няма да доведе до нищо, само ще убие ценно време. В най-лошия случай ще „удави“ свещите и тогава дори запалването на колата няма да реши проблема със стартирането. В най-лошия случай, ще ускори повредата на стартера, чийто ремонт струва много пари.

Второ (когато завъртането на ключа в ключалката не дава желания резултат), собственикът се втурва в търсене на съсед или шофьор, който се намира наблизо, който няма да откаже да запали колата.

Неправилна последователност от действия, несъответствие между една батерия и друга може да завърши зле за електрониката на автомобила – този проблем, между другото, може да не се появи веднага, но след известно време ще излязат грешки.

Какво да направите, ако батерията е изтощена и колата не стартира?

Заложете на Пътна помощ в София, която предлага услугата: Подаване на ток гр. София

Експертите незабавно ще дойдат до мястото, където се намира колата. В кратък срок ще са готови да върнат колата към живот. За да направят това, те разполагат с необходимите инструменти.

Освен това професионалистите ще се съобразят с марката, моделът и мощността на изтощения акумулатор.

И може би най-важното: професионалистите, дошли на обаждането, знаят точно как да подадат ток на акумулатора и да го стартират. Вземат под внимание процедурата, която стриктно спазват:

1. Подменената батерия трябва да има същото номинално напрежение като изтощената батерия. Това е не само важно, но и неоспоримо изискване.

2. Проводниците трябва да са с високо качество и предназначени за дадена мощност. Щипките трябва да имат добър захват, в противен случай съществува риск да се изплъзнат от източника в най-неподходящия момент.

3. Електрическото оборудване на двете превозни средства трябва да бъде изключено преди процедурата.

4. В момента на свързване на проводниците, автомобилът „донор“ трябва да бъде заглушен.

5. Първо се свързват клемите със знак “+”. Тук последователността не е основна, но клемите „-“ трябва да бъдат свързани стриктно по ред: първо клемата за изтощена батерия, след това клемата на подаващия ток.

Не забравяйте, че нищо не трае вечно и дори най-скъпата маркова батерия може един ден да ви изиграе номер. Бъдете подготвени за всеки обрат на събитията – носете винаги със себе си телефонен номер на Пътна помощ: те ще ви помогнат да излезете от всяка необичайна ситуация!

5/5 - (1 vote)

Коментари