Ако вашият автомобил е с дизелов двигател, има вероятност при ниски температури да не запали. Причината може да бъде както замръзнало дизелово гориво, така и други фактори.

В този случай се нуждаете от пътна техническа помощ за загряване на дизеловия двигател. Веднага след обаждането ви към вас тръгва автомобил за техническа помощ. Услугата включва не само загряване на двигателя с топлинен пистолет, но и цял набор от мерки, необходими при стартиране на двигателя без никакви негативни последици за автомобила.
Ако спешно трябва да пътувате може да наемете кола под наем, докато ви ремонтират автомобила

Дизеловите автомобили стават все по-популярни у нас поради своята икономичност и редица други предимства. Съвременните двигатели от този тип вече са осъвременени и са премахнати някои от предишните си недостатъци и не отстъпват по динамика на бензиновите двигатели. Но въпреки това те все още имат един съществен недостатък, който е особено важен при зимни условия – проблеми със стартирането при замръзване.

Стартиране на дизелов двигател в студ, каква е трудността?

Причината се крие по-често не в самия двигател, а в горивото, с което работи. Съдържа тежки фракции, включително парафини, които се сгъстяват при ниски температури. Всички знаят, че дизеловото гориво е лятно и зимно. През зимата е почистено от парафини, и не трябва да замръзва при студове до -35 градуса. Както показва обаче практиката, качеството на дизеловото гориво на бензиностанциите не винаги отговаря на тези стандарти.

Как да стартирам дизелов двигател при замръзване?

За да не ви се случва този проблем, е необходимо да подготвите колата за зимата предварително. Ето какво да направите първо:

Сменете горивния филтър;

Сменете маслото;

Уверете се, че акумулатора работи правилно.

Монтирайте предварително нагревател, ако е възможно.

През зимата не забравяйте да добавите антигел към горивото. Не разчитайте на качеството на дизеловото гориво на бензиностанциите. Ако не можете да стартирате двигателя от първия път, опитайте да приложите малко етер към всмукателния колектор. След това трябва да изчакате няколко минути и чак тогава да започнете. Ако това не помогне, вероятно ще трябва да загреете дизела в резервоара.

Как може да помогне техническата помощ?

Загряването на дизелов двигател не е най-трудната процедура, но все пак изисква определени знания и опит и най-важното – точност. Не препоръчваме да се опитвате да запалите открит огън близо до резервоара за гориво, както и да потърсите помощ от съмнителни специалисти. По-добре да платите веднъж и да забравите за този проблем завинаги.

Въз основа на нашия дългогодишен опит ние от фирма Найденови Ауто разполагаме с цялото необходимо оборудване и инструменти. В нашия арсенал има специални химикали, топлинни пистолети, сешоари, стартово зарядно устройство и много други.

След като се обадите на пътна помощ, можете да сте сигурни в професионализма на механика.

5/5 - (7 votes)

Коментари