Старата кола не е кутия за цигари. Не можете просто да я изхвърлите в кошчето за боклук. Поради това по улиците и дворовете в градовете има голямо количество изоставени и ръждясали автомобили.

Прогнили автомобили, които са паркирани в дворовете, те не само заемат места за паркиране и развалят външния вид, но и представляват опасност – децата ги използват за игри, а бездомните – за нощувка.

Какво да направите, за да евакуирате изоставена кола от двора?

Изоставените автомобили могат да бъдат разделени на две категории:

 • Автомобили, чийто собственик е известен;
 • Автомобили, чийто собственик не е известен.

В първия случай жителите трябва да се свържат със собственика на автомобила и да го информират за намеренията им да евакуират колата. Трябва да се опитате да го убедите, че да обофми необходимите документи в КАТ за да уреди колата да бъде изпратена на сметището. Това може да се извърши самостоятелно, но само със съгласието на собственика и в присъствието на инспектор на КАТ.

Във втория случай жителите трябва да се свържат с общинската администрация или друг орган, упълномощен да решава проблемите с репатрирането.

Коя кола се счита за изоставена?

Това са:

 • Автомобили след катастрофа, които не могат да бъдат възстановени;
 • Недовършен ремонт, но автомобила може да бъде възстановен – например със свалени колела, счупени стъкла и др.;
 • Некомплектовани и неподлежащи на ремонт автомобили, които са регистрирани в районните управления на КАТ;
 • Автомобили с липсващи държавни номера.

Репатрак на автомобили за скрап

Една от услугите на Пътна помощ в София е евакуацията на автомобили за скрап. Разполагаме със собствен автопарк от влекачи с различни модификации за превоз на всякакви автомобили във всяко състояние. Нашите шофьори могат да се справят с всяка сложност на товарене, транспортиране и разтоварване на аварирали, изоставени и ръждясали автомобили. Нестандартните ситуации на евакуация са нашата ежедневна работа. Извозваме автомобили със заключени колела и кормилно управление, извозваме автомобили от труднодостъпни места, канавки, гаражи, градински парцели.

Изхвърлянето на авариен или неработещ автомобил с помощта на фирма Найденови Ауто е правилното решение, тъй като тази процедура ви позволява да спасите околната среда от замърсяване на почвата, въздуха и дори водата. Освен това рециклирането ще спаси недрата на страната от добива на нови суровини. Разбира се, това ще ви позволи да получите допълнителен материален доход.

Извозването на автомобил за скрап често се налага след катастрофа, в резултат на която колата не може да бъде възстановена. По същия начин можете да се отървете от автомобил с много дълъг експлоатационен живот или автомобил, който не е в работно състояние. Защо да държите кола, която постоянно се разваля и изисква непрекъснато ремонт. В същото време просто не е реалистично да го продадете. По-рационално решение е бракуването и закупуването на по-надежден автомобил. Трябва да се отбележи, че нашата фирма е готова да извози превозните средства от всякакъв размер.

За да извърши репатриране на изоставения автомобил, собственикът ще се нуждае от следното:

 • подгответе паспорт за превозното средство;
 • документ за изхвърляне, който трябва да се получи от КАТ;
 • документи, удостоверяващи самоличността на собственика.

Този минимален набор от документи ни позволява да започнем бързо и изгодно извозване  на автомобила. Благодарение на индивидуалния подход се разработва най-удобната схема за обслужване. След съгласуване на всички нюанси, ние предоставяме екип от товарачи и специална техника за евакуация.

Какви са предимствата, ако използвате нашите услуги:

 • Внимателен индивидуален подход към всеки клиент.
 • Огромният транспортен парк на компанията и професионални служители позволяват бързо и качествено извозване на метален скрап.
 • Можете да използвате нашите услуги по всяко време на деня.
 • Работим в съответствие със законодателството и екологичните разпоредби.

По силата на всичко това можем да заключим, че репатрирането на автомобил за скрап от Пътна помощ в София „Найденови Ауто“ е не само печеливша, но и удобна услуга, която ви позволява бързо да решавате проблеми с неработещо или старо превозно средство.


Пътна помощ
5/5 - (1 vote)

Коментари