Пролет иде! Чистене, обслужване и … плащане

Пролетно почистване и обгрижване на автомобила

Пролетта наближава, въпреки че времето се постопли, изненади не са невъзможни. Не забравяйте, Миене на кола - автомивка - пътна помощ 0878 424 097че все още е март месец. Не препоръчваме избързването със смяна на гумите с летни, по-добре изчакайте, баба марта е непредвидима. Но, можете да направите основно почистване на автомобила си. Една хубава авотмивка, измиване отдолу, подкалници и т.н., за да свалите солта и химикалите от автомобила си, след което можете и отвътре да почистите.

Времето е удобно и за пастиране на автомобила, не препоръчваме да го рпавите сами, понеже може да претъркате лак и боя…….. лошо… Ако, все пак сте решили…. возилото си е ваше.

Пастирането е полезно по няколко причини:

Пастиране кола - пътна помощ 0878 424 097Запазва лак и боята на автомобила и дори да е тръгнал да избледнява самия лак или на места дори да липсва, ще можете да го спасите за още доста време. При нов автомобил е полезно тъй като освен другото, покрива драскотини от пясък, камъни и други предивзвикани от движението на автомобила, времето и т.н., запазва и консервира. По време на миене, препаратът и четката, която се наслоява с песъчинки минават върху пастата и не повреждат боята, а когато вали дъжд, не остават петна и се збаърсва доста лесно, снегът буквално се хлъзга. Пстирането издържа около година, две според употребата на автомобила и при какви условия и къде се държи. Полезно е всяка година да се прави, естествено това си е разход. Добрите пасти не са много евтини, обикновенните издържат едва годината, самото пастиране е около 40-100 лв. Истинското пастиране се извършва по автомивки или от автобояджии, те изпозлват обикновенно 3М паста, три номера в последователен ред и техника на триене със специален шлайф, който всеки може да открие по магазините.

Профилактика на автомобила

Удобно време или просто по часовник, истинската година започва именно този месец. Смяна на гуми, профилактика на автомобила и т.н

Не е необходимо да сменяте гумите и да извършвате профилактика на автомобила си сами. Благодарение на нашите услуги на фирма Найденови Ауто – ще се освободите от ангажимента и няма да променяте плановете си.

Преди всичко останало, както и всеки ден би следвало да правите, следете за нивото на антифриз в пролет иде- Диагностика и профилактика кола - пътна помощ 0878 424 097охладителната система, спирачна течност, ниво на масло, ниво на гуми, светлинни индикации.

Както казахме, все още не едобре да бързате със гумите, по-скоро към края на март. Но можете да отидете в някой сервиз, да направят диагностика и профилактика на автомобила ви. Това винаги е полезно, разбира се за съжаление не всички имате такава възможност, тези които могат, нека го правят, ще запази автомобила ви по-дълго време.

 - пътна помощ 0878 424 097Ако сте решили сами да го правите: проверете първо спирачките – спирачни дискове, барабани, накладки, диагностицирайте автомобила си с компютър, което можете почистете по двигателя, като внимавате, проверете светлинните индикации на автомобила, проверете с какви инструменти разполагате, крикове, състояние на резервна гума, аптечка и пожарогасител.

Съветва ме ви да добавите и 1-2 одеала, както и малка тубичка с резервно гориво, въжета за издърпване, въжета за други манипулации или закрепване на багаж, резервни крушки и бушони, кабели за подаване на ток, крачна/ръчна помпа за въздух или електрическа, резервно масло, тубичка с вода или антофриз, резервна течност за спирачки, задължителен фенер, ако имате възможнст си вземете соларен.

Плащане…

Най-лошата част, но за съжаление задължителна е плащането. Не пропускайте да  си платите първо данък автомобил в общината, подновете гражданска отговорност, минете технически преглед и накрая, да не забравите винетка. Обща груба сметка, без данък автомобил: около 45-50  ( ако плащате гражданска разсрочено ), плюс около 40 лв. преглед, плюс 100 лв. винетка. До тук около 200 лв.,пригответе си повечко, не забравяйте за такси превод и комисионнте на някои места. Добре е ако не сте плащали до сега данък, да проверите в интернет колко ще ви струва той според характеристиките на автомобила ви, има доста калкулатори за данък МПС , за да не отидете неподготвени, естествено във всяка община е различно и цените се менят.

Пожелаваме ви безаварийна година, драги шофьори!

Ако все пак имате авария, проблем, свърши ви тока на електромобила, горивото или друго се свържете със нас: Пътна помощрепатрак услуги 24/7 – 878 424 097

пътна помощ 0878 424 097

5/5 - (4 votes)

Коментари