Ситуациите на пътя са различни, повреда може да възникне дори и при нов автомобил, така че опитен шофьор трябва винаги да разполага с данните на доказана и надеждна фирма за пътна помощ в София.

В случай на някакъв инцидент или неизправност, трябва да запазите спокойствие и да оцените ситуацията. Ако има дори и най -малкото подозрение за повреда, свързана с шасито, спирачките или управлението, трябва да се обадите на репатриращ камион, който безопасно ще транспортира колата и ще ви спаси от ненужни рискове.

Не забравяйте! Преценете състоянието на колата, след това осигурете безопасност на мястото където се намира докато чакате пътна помощ.  Автомобила задължително се обозначава с предупредителен светлоотразителен триъгълник, който се поставя зад автомобила, със светеща червена светлина или по друг начин видим за останалите водачи. 

Като допълнителен сигнал за повреден автомобил може да се използва включването и на авариен сигнал или габаритни светлини. 

На път извън населено място през нощта или при намалена видимост всеки спрян на платното за движение автомобил трябва да бъде обозначен с включени габаритни светлини.

Заложете на пътна помощ – бързо и безопасно!

При спешна и неотложна пътна помощ се обадете на фирма Найденови Ауто, която извършва услуги с репатрак в София и околността и поръчайте помощ за Вашия автомобил.

След обаждане на оператора ще трябва да предоставите точна информация за вашия автомобил.

Максимална информация = максимална помощ

Обаждане на диспечер – това е вашия SOS сигнал, който трябва да звучи ясно и разбираемо. Бъдете готови да предоставите на специалиста възможно най -много информация, така че репатрирането на колата ви да е бързо и качествено.

Репатрак автомобил

1. Представете се и издиктувайте телефонния си номер за контакт.

2. Споделете с оператора вашето местоположение: името на пътя и километъра или точния адрес, където вие и колата ви сте имали проблеми. Посочете мястото, където искате да транспортирате колата.

3. Посочете марката на вашия автомобил и приблизителното му тегло. Видът на теглещия автомобил и неговата товароносимост ще зависят от това.

4. Решете колко спешно се нуждаете от евакуация. Задайте дата и час или подчертайте, че искате помощ веднага.

5. Разкажете за причината за евакуацията и естеството на щетите. Ако имате нужда от помощ във връзка с произшествие, споделете дали колелата са заключени и дали е възможно автоматичната скоростна кутия да бъде поставена в „неутрално положение“. В случай на използване на допълнително оборудване (манипулатор с кран, търкалящи се колички), цената ще бъде малко по -висока.

6. Предупредете оператора за наличието на пречки. Репатриращата платформа има дължина, която не може да премине през тесни проходи и огради.

7. Представяне на документите за автомобила е важно условие, защото без документни доказателства не се извършва транспортиране.

Никой не е застрахован от неприятности. Ако трябва да се убедите в това по време на шофиране, паниката и объркването са неподходящи.

Едно обаждане и конструктивен разговор с диспечера на пътна помощ ще решат вашите проблеми. Малко търпение – и дефектното превозно средство ще бъде внимателно доставено в автосервиз или гараж.

пътна помощ автомобил

Нека обобщим

В случай на аварийна ситуация или повреда на автомобила, запазете спокойствие!

Оценете състоянието на превозното средство и определете неговото местоположение.

Обадете се на пътна помощ. За да направите това, обадете се на денонощна пътна помощ и репатрак за град София и околностите на фирма Найденови Ауто – тел.: 0878 424 097 / 0879 147 374. Възползвайте се от нашите услуги за диагностика и ремонт, които предлагаме. Служителите ще направят всичко за Вас на най-високо ниво.

5/5 - (9 votes)

Коментари