Зима е, бензинът свърши на пътя – какво да правя? Какви предпазни мерки трябва да вземете? Какви са начините за търсене на бензин? Какви са ползите от обаждането на Пътна помощ в София?

Ситуацията, когато горивото свърши по средата на пътуването, е позната на по-голямата част от шофьорите. Причините може да са най-различни – бързане при тръгване, неправилно изчисляване на разстоянието до най-близката бензиностанция, повреда на таблото за гориво, но всичко това няма значение, ако вече това се е случило. Какво да правя?

Начини за излизане от ситуацията

Не се паникьосвайте – ситуацията не е критична.

Какво трябва да направите:

 1. Вземете мерки за безопасност: по възможност отстранете автомобила от пътното платно, включете аварийните светлини и поставете предупредителен знак.
 2. Проверете празния резервоар – колко гориво е останало.
 3. Може да се опитате да вземете гориво от други участници в движението.
 4. Ако предишният метод не работи, тогава можете да определите посоката на най-близката бензиностанция и да отидете за бензин пеша. Но никой не дава гаранция, че по време на отсъствие колата няма да бъде вандалски отворена. В същото време всички бензиностанции дават гориво само в специални метални контейнери. Дали ще имате точно такава.
 5. Вариант, който изключва оставянето на автомобила за дълго време, е изтеглянето му до най-близката бензиностанция, но е необходимо да се намери превозно средство и шофьор, който да извърши тази работа. Освен това, ако колата е оборудвана с автоматична трансмисия, тегленето по принцип е невъзможно.

Въз основа на гореизложеното най-добрият вариант за решаване на проблема с липсата на гориво в резервоара, е да се обадите на специалистите от службата на Пътна помощ.

Обаждане на за помощ на пътя и доставка на гориво

Съвременните възможности за мобилна комуникация и телефони позволяват на водача да се свърже със службите на Пътна помощ, предоставящи услуги за техническа поддръжка и репатриране на пътя от всяка точка на движение. Какво е необходимо? Достатъчно е да изпратите информация за проблема, да посочите местоположението си и специалистите, при всякакви метеорологични условия, задръствания, ще доставят горивото от необходимата марка възможно най-бързо. На водача не се налага да търси туба или други съдове за наливане на гориво в резервоара.

Специалистите на Пътна помощ ще напълнят резервоара с гориво, ще помогнат за стартиране на двигателя на автомобила и ако е необходимо, ще отстранят свързаните с него проблеми.


Smart - пътна помощ

Като допълнение към доставката на гориво на автомобила, службата за Пътна помощ и техническа поддръжка на пътя може да извърши всякакви ремонтни дейности, които не изискват значителни времеви разходи и специално оборудване. Какво може да се извърши допълнително:

 • диагностика на неизправността и определяне на причините за повредата;
 • смяна на неработещи колела;
 • смяна на ремъци, доливане на масло и други работни течности;
 • при неизправност на спирачната система;
 • подмяна на място на малки части и възли;
 • аварийно стартиране на двигателя, включително с помощта на външен източник на захранване;
 • проверка на двигателя и тествани системи;
 • възстановяване на работата на осветителни устройства и други.

Ако е невъзможно да се отстрани неизправността на мястото на повредата, специалистите от Пътна помощ в София ще помогнат при евакуацията на автомобила с репартрак до най-близкия автосервиз. Работата се извършва с модерно технологично оборудване от майстори от висок клас, които непрекъснато усъвършенстват уменията си чрез обучение.

По този начин обаждането на специалистите от Пътна помощ в София за доставка на гориво и техническа поддръжка на място, изглежда като едно от най-добрите решения предвид обстоятелства, в която се намирате на пътя.

Винаги може да разчитате на качествените услуги и перфектното отношение на специалистите от Пътна помощ в София.

Най-добрият начин да разрешите всички проблеми на пътя!

5/5 - (1 vote)

Коментари