Процесът на репатриране на автомобил не е толкова прост, колкото изглежда, но като се обадите на Пътна помощ в София, ще си спестите проблемите с решаването на допълнителни проблеми при доставянето на колата ви на правилното място, тъй като сега тази работа ще се извършва от специалисти .

Автомобилът е надежден, но в него могат да възникнат всякакви повреди. И ако преди много години, когато броят на градските автомобили се измерваше в десетки, една счупена кола на пътя нямаше да представлява проблем, днес, когато всеки ден има все повече и повече превозни средства по пътищата, кола на пътя със сигурност ще предизвика задръствания, а след това и катастрофа.

Ако се случи проблем с колата, винаги можете да наберете GSM:  0878-424-097 / 0879-147-374 и да разрешите проблема с транспортирането на счупена или повредена кола. Диспечерите незабавно ще приемат вашето обаждане и ще изпратят репатрак, който ще пристигне при вас в рамките на 1-2 часа и ще достави автомобила до мястото на ремонт или паркиране.

Процесът на репатриране на автомобил не е толкова прост, колкото изглежда, но като се обадите на Пътна помощ в София, ще си спестите проблемите с решаването на допълнителни проблеми при доставянето на колата ви на правилното място, тъй като сега тази работа ще се извършва от специалисти .

Има различни видове влекачи. Степента на удобство и безопасност, както и липсата на ненужни затруднения по време на транспортирането зависи от това с какъв тип превозно средство ще бъде транспортирано.

Какви са възможностите на платформи?

Спецификата при използването на репатрак за автомобили определя, изискванията за внимателно боравене с автомобила, който се евакуира, както и надеждността на самите камиони за теглене.

Възможностите на съвременните теглещи камиони са много широки. Това е превоз на спортни автомобили с ниски брони и нисък просвет, както и евакуация на автомобил с неизправна спирачна система и кормилно управление и с липсващи или блокирани колела, както и превоз на тежко специално оборудване. С помощта на теглич можете внимателно да издърпате колата от канавката, да я транспортирате до желаното място и т.н.

В зависимост от вида на използваното шаси, товароносимостта на влекачите може да варира от 2,5 до 7 тона. С помощта на устройства за откат аварийното превозно средство се фиксира върху платформата на влекача. Те се монтират в отворите на платформата, а в някои случаи и в други спомагателни средства.

Някои видове модерни теглещи камиони, позволяват превозването на няколко пътника. От икономическа гледна точка използването на универсални влекачи е неефективно.

Нека да разгледаме какви видове теглещи камиони се предлагат от производителите на това специално оборудване и също така да разберем в какви ситуации да използваме една или друга модификация.
София Пътна Помощ

Теглич с лебедка

Зареждането на автомобил в такъв камион се извършва на две наклонени платформи с помощта на специална лебедка. Обикновено комплектът аксесоари включва и колички, които позволяват товарене на превозни средства с блокирани колела, рампи, които позволяват товарене на превозни средства с нисък просвет и комплект ремъци за закрепване. На него можете да транспортирате автомобил с всякакъв вариант за местоположение на куката.

Видове лебедки

Хидравлични

Това е лебедка със специален хидравличен мотор. Обикновено. Задвижва се с хидравлична помпа.

Предимства:

  • при претоварване хидравличният мотор просто спира и не се счупва или изгаря;
  • за разлика от електрическата лебедка е по-надеждна.

Недостатъци: за да работи лебедката е необходим двигател на машината.

Електрически

Такава лебедка има електрически двигател, който се захранва от бордовата мрежа на машината. Електрическите лебедки се отличават с възможността да работят с изключен двигател, лекота на използване, лесна инсталация, прост дизайн, но в същото време консумират много енергия от бордовата мрежа.

Лебедки за бързо освобождаване

Оборудван с конзола, която се монтира на влекача. Лебедката за бързо освобождаване се носи в специална кутия за инструменти и при необходимост се закрепва към монтажната конзола. Кутията с инструменти дава възможност за поставяне на крепежни елементи, комплекти помощни и работни инструменти.

Механична лебедка

Механичната лебедка се задвижва от двигателя на репатрака. Лебедките от този тип са непретенциозни, надеждни и мощни. Чрез промяна на скоростта на двигателя става възможно да се контролира скоростта на навиване на кабела.

Теглич с частично натоварване

Такива модели се използват за по-тежки превозни средства, като камиони, ремаркета, автобуси. При транспортирането се натоварва само една от осите на транспортираното превозно средство. За товарене на автомобила се използват вградени лебедки.

Теглещо ремарке

Теглещо ремарке се използва за превоз на строителна техника, малки лодки, обемисти товари с тегло до пет тона.

5/5 - (1 vote)

Коментари